Zabava

Direktno.rs

21. 06. 2023. 10:58 0

Miris novog talasa: Novi singl "Potkrovlja"

Pop-rok bend Potkrovlje objavio je prvi singl i spot "Reci da" za diskografsku kuću Jugoton Croatia records. "Reci da" kroz upečatljiv glas mladog glumca i pevača Dimitrija Lazića donosi intimnu ljubavnu priču o prihvatanju i odbijanju, zaogrnutu u slike hladnog, otuđenog grada i svirku koji priziva novotalasni zvuk.

Potkrovlje, autora i klavijaturiste Predraga Marinkovića, jedinstvena je pojava na regionalnoj sceni kao novi bend ali, zapravo, sa dugom tradicijom.

Nastanak Potkrovlja seže u novotalasni Beograd. Bend je, između ostalog, učestovao 1980. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture na stadionu Tašmajdan, sa generacijskim ispisnicima Idolima, Električnim orgazmom i drugima.

Marinković je sa pevačem Lazićem i još nekoliko novih članova nedavno ponovo pokrenuo Potkrovlje i odlučio da snimi svoje izuzetno brojne pesme.

"Reci da" je samo najava, svojevrsni zvučni trejler novog Potkrovlja. Ova, i pesme koje će uslediti, donose zvuk bolje prošlosti, oplemenjen Marinkovićevim životnim iskustvom, ali se obraćaju slušaocu ovde i sada.

"Reci da" je snimio i producirao Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basista Ekatarine Velike, uz remastering u studiju Croatia Records u Zagrebu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati