Zabava

Direktno.rs

14. 05. 2023. 14:24 0

Kim Katral: Brakovi propadali zbog serije, pa tragedija

Kim Katral se nakon izvesnog vremena pojavila u javnosti i oduševila izgledom. Poslednje po čemu se pominjala je odbijanje da se vrati ulozi Samante u nastavku serije "Seks i grada", a kao razlog je navedena njena loša saradnja sa Sarom Džesikom Parker sa kojom glumica godinama ne govori i ne želi da ima bilo šta sa njom.

 Kim Katral je ćerka građevinskog inženjera i sekretarice, odrasla je rastrzana između života u Engleskoj i Kanadi jer su se zbog bolesne bake roditelji često vraćali iz provincije u Vankuveru u Liverpul.

- Roditelji su imali ogroman uticaj na razvijanje moje ličnosti. Tata mi je uvek govorio "možeš šta god zamisliš", tako da sam odrasla znajući da on veruje u mene i da za šta god se odlučim - moći ću to da ostvarim.

- Majka mi je imala užasno teško detinjstvo, njen otac napustio je moju baku koja je imala troje dece i ostavio ih u strašnom siromaštvu. To me je zaista inspirisalo da se divim pravim ženama koje se ne uklapaju u standarde "superžene današnjice", ali imaju neverovatnu moć preživljavanja, kao moja baka - s ponosom je pričala Kim za"The Guardian".

1972. godine glumica je napustila Kanadu i otišla u Njujork kako bi pohađala faklutet za dramske umetnosti za koji je dobila stipendiju. Ubrzo je usledila i njena prva ulogu u trileru "Rosebud", 1975.

Odbila je ulogu Samante čak tri puta pre nego je potpisala ugovor 1997. godine.

- Nisam mislila da mogu to da izvedem, bližila sam se 42. godini i osećala se "starom" za ulogu. Kad smo uradili pilot epizodu, bilo je dobro ali nije bilo to - to. Moja intuicija govorila mi je da grešim i odjednom, stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Što više glumiš neki lik, više ga menjaš i prilagođavaš sebi.

Udala se za kanadskog pisca i glumca Larija Dejvisona i taj brak je trajao je od 1977-1979, a par se razišao zbog toga što je Kim, 22-godišnjakinja u tom periodu, bila "preambiciozna".

- Kada mi je prvi brak propao znala sam da ću biti okej šta god se desi. Uvek sam bila nesigurna kad je u pitanju moj lični život, u odnosu na profesionalni. Na početku smo imali isti cilj, ali vremenom on više nije razumeo moju potrebu za poslom i želju da budemo jednaki. Shvatila sam da ne mogu da mu promenim mišljenje i da nisam spremna da se kompromitujem, čak ni zbog ljubavi - objasnila je.

Godine 1982, upoznala je Andre Lisona, arhitektu iz Nemačke, a njhova bračna zajednica trajala je sedam godina.

- To je privatna stvar koja je bila veoma bolna za mene - bilo je sve što je Kim ikad rekla na ovu temu.

Njen svakako najpoznatiji muž bio je džez muzičar Mark Levinson, a upoznali su se kada je njena karijera već išla uzlaznom putanjom, te je naizlgled sve delovalo idealno, ali se nakon šest godina i ova zajednica okončala.

Kim za sve "krivi" seriju "Seks i Grad", odnosno trud koji je "prebacila" s braka na posao:

- Nikad nisam bila kod kuće jer sam provodila po 18 sati dnevno na setu. Moj suprug je postao usamljen i anksiozan, bilo je zaista, zaista teško.

- U to vreme pokušavali smo da stvorimo porodicu, čak sam krenula na veštačku oplodnju, ali prosto nije bilo moguće sve to ispratiti, morala sam da biram, a meni je karijera bila na prvom mestu. Tad sam se pomirila s činjenicom da neću biti majka, makar ne biološkim putem - rekla je u jednom intervjuu.

Iako se glumica, vremenom, odlučila da ne bude roditelj, ne smatra to "manjkom" u svom životu:

- Nisam biološka majka nikome, ali jesam roditelj. Imam mlade glumce i glumice koje podučavam kao da su moji. Imam nećake i nećakinje s kojim sam veoma bliska. Možeš da se osećaš kao majka, a da to ne uključuje tvoje ime na rodnom listu deteta. Bitno je naglasati da postoje načini da se "zadovolji" taj prirodni instinkt.

- Nisam menjala pelene, ali sam pomogla mojoj nećaki da završi medicinsku školu; sedela sam svaki dan sa nećakom kada je prolazio kroz depresiju zbog odlaska u vojsku. To su sve majčinske stvari za mene.

- Vređa me to što vas teraju da se osećate manje vrednom, mislim da za mnoge žene moje generacije to nije bio svestan izbor, već prosto sklop životnih okolnosti, odlažeš i odlažeš, a onda se nađeš u godinama kada je to jako teško, ako ne i nemoguće. Ja sam ispunjena žena i to je jedino bitno.

Kim 2018. godinu pamti kao najgoru u svom životu. Naime, njen brat Kris, izvršio je samoubistvo.

- Imao je samo 55 godina. Taj šok, ta bol, toliko je ekstreman, ne mogu da popunim prazninu koju osećam. Postala sam mnogo više svesna koliko je sve krhko i prolazno.

- Tragedije u mom životu me konstantno podsećaju na smrtnost, zato ne želim ni trenutak više da provedem radeći nešto u čemu ne uživam. Biram s kim provodim vreme i privatno i poslovno. Izgubila sam i oca, zbog Alchajmera, majka mi je na pragu 90-te, toliko sam svesnija da je vremena vrlo malo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati