Zabava

Direktno.rs

16. 04. 2023. 11:00 1

Manjifikov put do zvezda

Karijera Roberta Pešuta alijas Manjifiko traje skoro tri decenije, još otkad je 1990. godine osnovao bend U'redu, veću popularnost u zemljama bivše Jugoslavije stekao je tek s muzikom koju je komponovao za filmove i seriju "Montevideo, bog te video" i "Montevideo, vidimo se".

Iako njegova karijera traje skoro tri decenije, još otkad je 1990. godine osnovao bend U'redu, veću popularnost u zemljama bivše Jugoslavije stekao je tek s muzikom koju je komponovao za filmove i seriju "Montevideo, bog te video" i "Montevideo, vidimo se".

Iskren je kada kaže da nikada nije imao ideju da komponuje filmsku muziku. Sve je počelo spontano.

Na poziv reditelja Damjana Kozoleta, glumi u filmu "Stereotip" (1997). Tada je svima bilo normalno, priča nam, da i komponuje muziku, što je doživeo kao neku vrstu avanture. Posle toga, ništa nije radio na ovom planu, sve dok ga Dragan Bjelogrlić nije pozvao na saradnju.

- Bjela mi je tražio da bude novo, a da opet bude staro... Kasnije su kružile legende o tome ko je pesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika ali nije, napisao je jedan Ljubljančanin, to jest ja! Mnogi u to nisu mogli da poveruju, čak sam i svoju majku jedva ubedio da sam ja stvorio "Pukni zoro". Za saradnju između Bjele i mene najviše je kriva njegova supruga Maja - našalio se poznati muzičar u gostujući "Šarenici".

Inače, pesmu je posvetio dedi koji je bio srpski vojnik na Solunskom frontu, u Prvom svetskom ratu.

- Spremam novi album. Radio sam muziku za film "Vera", a radiću i za Bjelogrlićev film "Lančana reakcija", mada ne znam kada će to biti, navodno ove godine. Takođe, uradio sam i muziku za predstavu "Edip" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu - izjavio je nedavno muzičar.

Nedavno je izveo novu pesmu pod nazivom "Say No When You Gotta Say Yes".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati