Zabava

Direktno.rs

27. 03. 2023. 17:54 0

Lola iz "Munja" neprepoznatljiva: Nije htela glumu

Kultni film "Munje" obeležio je kraj 90-ih godina, a uz njega su odrastale mnoge generacije. Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna barem jednu repliku iz ovog kultnog ostvarenja, a glumačka ekipa koja je radila na filmu, ponovo se okupila i ubrzo ćemo nastavak gledati u bioskopima.

Pankerka Lola bila je jedna od neverovatnih likova u filmu. Kratko ošišana, krupne oči jarkocrveni karmin. Njen lik igrala je Milica Vujović koja se kasnije povukla sa glumačke scene.

Milica se povukla iz glumačkih voda, ali je nastavila da se pojavljuje na televiziji, samo u nešto drugačijem izdanju. Naime, ona je počela da vodi emisiju o muzici, ekstremnim sportovima i ekologiji, a umesto kratke kose, ona privatno voli dugu kosu vezanu u rep i nenapadnu šminku.

Zanimljivo za Munje jeste način na koji su odabrane glumice koje će igrati Lolu i Katu. Odluka je bila da to budu neprofesionalne glumice, te je Katu koju je igrala Maja Mandžuka, otkrio Zoran Cvijanović, dok je Lolu doveo Sergej Trifunović.

- Vozio sam se tridesetkecom. Samo sam ugledao neka neverovatna dva oka. Nikad pre toga nisam startovao devojku u autobusu. Milica i ja postali smo vrlo dobri prijatelji. Kad nam je trebala devojka za lik Lole, bio sam sto posto ubeđen da je ona savršen izbor - rekao je Sergej.

Da podsetimo, Munje su osvojile Srbiju 2001. godine, te su ostavile neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji. Glavnu glumačku ekipu činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Zoran Cvijanović, Milica Vujović i legendarni Nebojša Glogovac koji nas je nažalost zauvek napustio 2018. godine.

Brojne duhovite i žargonske replike iz filma se i danas prepričavaju, a među njima su svakako najpoznatije "Dolče i Gabana… Pa i njega ćemo da hapsimo, da znaš? i "Ko te prati kući"..

Nedavno je snimljen nastavak "Munje: Opet!", čija je premijera zakazana za 29. mart, a na repertoarima u bioskopima je od 30. marta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati