Zabava

Direktno.rs

21. 01. 2023. 13:55 2

Pejaković: Kako je đavo ušao u mene

Glumac Nikola Pejaković Kolja otvoreno priča o paklu u kom je bio zbog korišćenja narkotika, te izlečenju uz pomoć religije.

- Okrenuo sam se Bogu kad sam pao na dno i kad sam se našao u jarku. Srbin ide u crkvu kad počne kiša. Nije to usamljen slučaj. Ima ta priča da narkomani odu u neku vrstu vere, ali mislim da to nije sasvim tačno - kazao je Pejaković.

Dodao je da čovek traži izlaz i lek za svoju boljku.

- Pravoslavlje je snaga kojom to može da se savlada. Kad je moj ego bio stucan, kad sam video da nemam izlaz, tako sam ja počeo da pretresam svoj život i svoja uverenja. Tada sam shvatio da grešim - naveo je Pejaković.

Nedavno je otkrio kako je njegov otac reagovao na sinovljev sunovrat.

- Došao sam bio na pet grama heroina, u nekim fazama je to zaista bilo ozbiljno. Moj otac se više zabrinuo za moje zdravlje kad sam počeo da odlazim u crkvu nego kad sam bio na heroinu. Mojoj majci je tada rekao: "Šta se ovo dešava, bio je baš lep narkoman i normalan mladić" - dodao je on na tribini "O borbi sa pomislima", ističući da otac nije bio svestan ozbiljnosti situacije.

Nikola je pre par mjeseci priznao šta za njega danas znači reč droga.

- Mislim da je to samo kada se unese u jedan prostor. Samo kada se unese, uđe đavo, odnosno, zagadi se taj prostor nekim zlom - rekao je Pejaković u emisiji "Balkanskom ulicom".

Ispričao je i da je svojevremeno otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom, ali da ga je ona, izbacivši ga iz ordinacije, u stvari spasila.

- Jesam jednom otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom il' nečim. I ja sam seo, a ona me odmah pitala: "Je l vi pušite?", ja sam rekao: "Ne". Nikada nisam pušio, ali sam pre toga duvao. Rekla mi je: "Ustanite i izađite iz moje ordinacije, vama samo Bog može da pomogne, ja ne mogu". Ja se tada nisam vratio pravoslavlju, nisam je razumeo. Bio sam onako ljut i rekao sam: "Dobro, sad idem". I ona me je spasila. Pre nego što sam izašao ona mi je napisala tri naslova, tri knjige, koje su za početnike za ulazak u veru i spasila me - zaključio je Nikola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati