Zabava

Direktno.rs

16. 12. 2022. 13:37 0

Anja kojoj su pevali Goblini zavela pola Juge

Svojevremeno je snimila i duet sa Tošetom Proeskim.

Pevačica Anja Rupel proslavila se osamdesetih u grupi "Videoseks" koju su 1983. godine osnovali Iztok Turk i Janez Križaj.

Anja je imala samo 16 godina kada se pojavila na audiciji za njihovu pevačicu i prošla, a zajedno su objavili pet albuma.

Ona se izdvojila i neobičnim stilom za koji su mnogi govorili da je bio "daleko ispred tog vremena", a s obzirom na to da je bila veoma mlada kada je počela da nastupa, na Anjin prvi koncert je sa njom išla i njena mama.

- Meni se baš nije sviđalo da nastupam sa 16 godina pod imenom ‘Videoseks’, jer šta će reći baka, tata, učitelji u školi itd. Jasno je da je to asociralo na neki video i seks, nešto o čemu 16-godišnjakinja baš i ne govori, a imali smo i malo problema s imenom u početku, recimo došli smo u Sarajevo na koncert i oni su očekivali nekakav seks šou-program. Ali, kad je ‘Videoseks’ postao brend, više se niko nije bavio značenjem tog imena, rekla je Anja u jednom intervjuu - preneli su domaći mediji.

Grupa je nastupala i devedesetih, ali su se ubrzo raspali i Rupelova je nastavila da se bavi muzikom, ali unutar rodne države – Slovenije, te se u drugim zemljama malo toga zna o njoj.

Aleša Klinara upoznala je još kao gimnazijalka, a njihova ljubav i dalje traje. Njih dvoje imaju i osamnaestogodišnju ćerku Lunu, a Aleš je napisao i gotovo sve pesme u Anjinoj solo karijeri.

- Zabavljali smo se jednu godinu u gimnaziji, onda je on otišao jer je malo stariji od mene pa je otišao u vojsku, a nastavili smo ’91. Te godine smo snimali na Alešovu inicijativu pesmu ‘Svobodno sunce’ za Slovenski bend ejd ’91, a svi muzičari su pevali pesmu u studiju i tamo je nekako opet nešto preskočilo, šta ja znam, tako je očigledno trebalo da bude i sad smo već, ma bolje da ne računam koliko godina zajedno - ispričala je ona pre nekoliko godina.

Koliko je Anja Rupel bila popularna dovoljno govori i to što su joj "Goblini" posvetili pesmu "Anja, volim te", a Zoran Predin je svojevremeno istakao i to da je u nju "bilo zaljubljeno pola bivše države".

Među najznačajnijim saradnjama sa drugim izvođačima su joj duet sa Tošetom proeskim "Krajnje vrijeme" i saradnja sa bendom "Lajbah" na pesmi "Across The Universe".

Iako se grupa "Videoseks" raspala još 1992. godine, Anja je 2019. prokomentarisala činjenicu da se na žurkama u Srbiji i dalje slušaju njihove pesme.

 - U Sloveniji se na žurkama pušta turbo srpska muzika. Videoseks, nažalost, ne - istakla je ona za Noizz.

- Sve bih još jednom ponovila, a najluđa stvar je bila ta da sam kao 16-godišnja devojka otišla na audiciju za pevačicu u grupi Videoseks, dodala je ona tada.

Osim što peva, ona i piše pesme za druge, a ujedno je i muzički urednik na jednom radiju.

- Bavim se ćerkom, mojim partnerom Alešem, koji je jako uspešan muzičar i autor, šetam sa svojim psom, živim sasvim običan život - otkrila je Anja Rupel za pomenuti medij.

Neke od najpoznatijih pesama grupe "Videoseks" jesu "Moderna devojka", "Zemlja pleše", "Detektivska priča", "Tko je zgazio gospođu Mjesec" i druge.

Anja je u martu proslavila 56. rođendan, a kako se može videti na njenim profilima na društvenim mrežama, i dalje pleni lepotom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati