Zabava

Direktno.rs [ Izvor: Headliner.rs ]

07. 12. 2022. 15:12 1

Marčelo nastupio u Beogradu: "Njegove reči svi da čuju"

Ne možeš ti, uz takvu energiju, očekivati da publika sedi sve vreme, čak ni u udobnim foteljama MTS dvorane. Što, da se ne lažemo, i nije bilo neko iznenađenje. Čak ni za njega samog.

Elem, Marčelo je u utorak uveče skočio bez padobrana u nepoznato, pred više od 1.500 svedoka, i uz njihovu podršku i odobravanje, dočekao se na noge, piše headliner.rs o sinoćnjem koncertu Marka Šelića Marčela.

Jer, ovo nije bio tek jedan od koncerata repera Marčela. Bio je to muzičko-scenski spektakl, dramaturški osmišljena priča s elementima drame, komedije, akcije, trilera, fantazije, romanse… i sa svim onim detaljima koji, nek oproste oni kojima ovaj izraz smeta, čine mainstream zabavu.

I to nikako nije loše. Naprotiv. Jer, ono što Marčelo ima da kaže, treba da čuju ne samo njegova hip-hop publika, ni tzv. alternativna elita, već doslovno svi.

Sa vrhunskim bendom iza sebe i briljantvom Nevenom Glibetić pored sebe, Marčelo se u dva i po sata samouveremo prošetao kroz 20 godina (zar već?) svoje karijere, ispričavši svoju, i priču mnogih u ovoj zemlji. Od depresije i odustajanja, do rezignacije i besa i, konačno, nove nade za neke nove klince. I za sve nas.

Krenuo je sa “Udahni i pusti”, pa preko “Jbg” i “Budilnika”, stigao do “Sunca” na bisu. Uz sve međustanice između, u rolerkoster vožnji u kojoj je dokazao/potvrdio da mu, barem na ovim prostorima, u “pakovanju” stihova nema ravnog. Kao što neko u publici reče, “ovo je kao Balašević za nove generacije”. I, ako se shvati na pravi način, nije to mnogo daleko od istine.

S mnogo elemenata klasičnog rok koncerta u aranžmanima i u scenskom nastupu, povremeno tišim mikrofonom nego što bi jedan reper trebalo da ima, ali i s odlično kanalisanom energijom koju je delio s publikom, Marčelo je u MTS dvorani potvrdio ono što je “Nojeva varka” već najavila. Sazreo je. Za Next Level.

I da… obećao je na kraju da će decembarski susret u MTS dvorani postati tradicija. Držimo ga za reč.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati