Zabava

[ Izvor: Mediji ]

26. 06. 2022. 07:01 2

Topolska 18: Ko je tu živeo i kome je pesma posvećena

Serija "Srećni ljudi" jedna je od najpopularnijih svih vremena u domaćoj kinematografiji, a pored glumaca koji su je proslavili, obeležila ju je i čuvena pesma "Topolska 18".

Pesmu izvodi glumica Snežana Savić, koja u seriji tumači bogatašicu misteriozne prošlosti Malinu Vojvodić, a premijerno je izvedena u kultnom ostvarenju.

Budući da je ona istovremeno i otpevala pesmu "Topolska 18", koja je bila i lajtmotiv ove serije i pratila njenu televizijsku ljubavnu priču sa Aljošom Vučkovićem, glumica i pevačica svojevremeno je priznala da je svaki put iznova preplave emocije kada je čuje.

"Topolska 18" ne samo da je obeležila glumicu, ona je ostala urezana u sećanju i mnogobrojnoj publici koja i dan-danas s posebnim žarom gleda reprize "Srećnih ljudi".

Ipak, mnogi ne znaju zbog čega je baš ova ulica opevana u poznatoj baladi. Topolska ulica nalazi se na Vračaru i važi za jednu od najmirnijih i najlepših ulica u glavnom gradu.

Snežana Savić u jednom intervjuu otkrila je ko je živeo na ovoj adresi i zbog čega je scenaristi Siniši Paviću, ova ulica bila značajna.

Naime, u Topolskoj 18, živela je Ljiljana Pavić, inače supruga scenariste "Srećnih ljudi", Siniše Pavića koja mu je tada bila pomoćnica u pisanju scenarija.

Ovo nije jedina pesma koju je uradila za njihove serije, već i recimo naslovnu numeru "Srećnih ljudi" koju izvode Ekstra Nena i Boba Stefanović, potom "Srce porodično" (Željko Samardžić), "Ja hoću život" (Dado Topić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati