Slobodno vreme

[ Izvor: mediji ]

10. 10. 2024. 10:37 0

Berlin grad godine: Ovo je presudilo, u konkurenciji i grad u komšiluku

Neki gradovi su poznati po svojoj živopisnoj kulturnoj sceni, dok su drugi poznati kao mesta za noćni život; neki mogu da se pohvale savršenom hranom, a drugi su dom predivnim ulicama i kvartovima.

Ipak jedan grad u kome se sve dešava, od kafića do noćnih klubova, muzike uživo do umetnosti, upravo je proglašen „gradom godine“ od strane časopisa Food and Travel.

U pitanju je prestonica Nemačke - Berlin.

Svake godine časopis dodeljuje ovu vrlo laskavu titulu jednom gradu na osnovu njegove kulturne i kulinarske raznolikosti, a nemačka prestonica je pobedila oštru konkurenciju - Bordo, Kejptaun, Dubrovnik, Đironu, Seul, Sidnej, Tokio i Cirih i tako je preuzela titulu grada godine.

- Oduševljeni smo zbog priznanja koje je dobio Berlin. Ovo je dokaz da je hrana sada postala pravi razlog za putovanje - rekao je Burkard Kiker, portparol Visit Berlina, prenosi The Berliner.

Nedavno je pisano da je uprkos zapanjujućih 947 miliona evra koje su uložene u kulturnu scenu Berlina, svetski poznata mesta za noćni život u gradu se i dalje bore sa promenama koje su nastale nakon pandemije, a poslednja žrtva je kultni Votergejt, berlinski centar noćnog života.

Od čudnih mesta, odličnih barova, noćnih klubova i mesta za muziku uživo do mesta za branč, brojnih restorana, atrakcija i muzeja, nemačka prestonica ima apsolutno sve što možete poželeti od odmora u gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati