Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

17. 06. 2024. 12:57 0

Dodajte ovo u mašinu umesto omekšivača, odeća će mirisati danima

Većina omekšivača sadrži štetne hemikalije, ali su i skupi. Umesto toga, možete da koristite pristupačniji, zdraviji i efikasniji proizvod. Vaš veš će mirisati sveže i biće mekši nego ikad.

Postoji način da izbegnete hemikalije i perete svoj veš na ekološki način, tako da će dugo mirisati sveže i biće mekši nego ikada. Ova dva sastojka su odlične prirodne zamene.

Sirće

Sirće nije samo odlično za čišćenje kupatila, uklanjanje mrlja od pegle, mikrotalasne pećnice i frižidera, već se može koristiti i kao omekšivač.

Preporučuje se upotreba jabukovog ili destilovanog alkoholnog sirćeta. Sipajte ne više od tri kašike sirćeta u fioku za omekšivač. Na ovaj način veš neće mirisati na sirće, već će postati izuzetno mekan.

Eterična ulja

Ako koristite omekšivač zbog mirisa, postoji prirodna alternativa. Mirisna, nežna i opojna eterična ulja koja se koriste u kozmetici, masažama i osveživačima takođe mogu da dodaju divan miris vašem vešu.

Pomešajte dve do tri kašike odabranog eteričnog ulja sa dve šolje sirćeta. Dobro promešajte i koristite smešu kao klasični omekšivač tako što ćete je sipati u mašinu za pranje veša.

Koristite eterično ulje eukaliptusa i mente za svež miris ako želite da vam veš miriše kao da ste ga namirisali parfemom, dodajte bademovo ulje, a za čist i delikatan miris idealna je lavanda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati