Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

02. 06. 2024. 16:57 0

Koliko da stavite omekšivača da bi vam odeća lepo mirisala, a vi uštedeli

Stavite prljavu odeću u mašinu, pomoću linija sa strane čepa omekšivača odredite koliko je potrebno za tu količinu veša i sipate ga, zar ne? To je pogrešno.

Postoji nekoliko grešaka koje se mogu izbeći kada je pranje veša u pitanju, a korišćenje previše omekšivača je najuobičajenija greška.

Ako niste znali, čak i korišćenje najniže mere koja je urezana na bočnoj strani čepa omekšivača verovatno znači da ga koristite previše.

Što manje - to bolje. A za to postoji dobar razlog.

Koliko omekšivača zapravo treba sipati?

Ako se pitate koliko omekšivača upotrebiti, nemojte se orijentisati po linijama na čepu.

Umesto toga, uzmite kašiku! Na TikTok profilu @wirecutter razbijen je mit da je za odeću bolje da koristimo što više omekšivača.

Na 3,5 kilograma veša ide jedna velika kašika omekšivača, što znači da na uobičajene mašine za veš kapaciteta sedam kilograma idu dve kašike, piše "Miss7".

Kako da znate da li koristite previše omekšivača za veš?

Prema raznim stručnjacima za pranje veša, uključujući MeriGaljardi, zvanu dr Laundry, naučnicu u „The Clorox Company“, previše omekšivača može rezultirati uništenjem odeće, pa čak može izazvati kvar na veš mašini,

Prvi znak da koristite previše omekšivača pojaviće se na odeći. Čvrsta i tvrda odeća – umesto očekivanih mekanih i svežih rezultata – znači da je u mašini tokom ciklusa pranja bilo previše omekšivača.

To takođe zadržava ostatke omekšivača na odeći, budući da stalno prisutna pena sprečava da se predmeti u mašini trljaju jedan o drugi kako bi efikasno isprali sapun, piše Express.co.uk.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati