Slobodno vreme

[ Izvor: Citymagazine.rs ]

16. 01. 2024. 13:25 79

Mapa Evrope životnog veka ljudi: Srbija poraz!

S obzirom na sve probleme, stres i uništenu životnu sredinu, i ne očekujemo da je životni vek u Srbiji među boljima u Evropi, ali da je baš ovakva katastrofa, to nismo očekivali.

Društvenim mrežama se deli mapa Evrope u kojoj je upisan prosečni životni vek svakog stanovnika države, a čije ispitivanje je urađeno od strane OECD.

Na mapi Evrope se vidi da najveći životni vek u proseku imaju skandinavske zemlje, ali i Francuska, Španija i Italija, ali ono što nas ipak najviše interesuje je dno tabele.

Ovo je prosečni životni vek u Srbiji.

Mi se nalazimo na pretposlednjem mestu (ili trećem od pozadi ako računate Kosovo kao što su na mapi). Na poslednjem mestu je Moldavija sa 72,4 godine, da bi onda išla Srbija sa 74,2. Bugari su odmah iza nas sa 74,3. Letonija je na mestu broj četiri sa 74,8 a Rumunija peta 75,3.

Naravno, ovaj spisak je izazavao niz komentara:

"Otrovan vazduh, loša ishrana, nepostojeće zdravstvo, masovno, zavisničko konzumiranje cigareta… realno treba da bude i niži, i biće niži“.

"Mnogo veći problem je bedno loša ishrana i pušenje“

"S obzirom da Bosna, Crna Gora i Albanija imaju viši životni vek od Srbije, a možemo reći da je stanje zdravstvenog sistema, zagađenje vazduha i procenat pušača manje više isti u svim tim zemljama, onda dolazimo do zaključka da je kvalitet hrane u Srbiji mnogo gori nego u spomenutim zemljama“ samo su neki od komentara na ovo zaista poražavajuće istraživanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 79

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati