Slobodno vreme

05. 10. 2023. 10:32 12

Otac Predrag: Prva stvar koju đavo radi kad uđe u čoveka

Otac Predrag Popović poznat je kao neko čije se reči, razmišljanja i stavovi veoma cene i sa pažnjom razmatraju među vernicima, ali i brojnim poštovaocima njegovog lika i misli koje rado deli sa pratiocima i prijateljima na Fejsbuku i Jutjubu. Poslednja tema na koju je govorio jeste ona u vezi sa svim opasnostima koje sa sobom nosi samoća i izgovaranje rečenice "ne treba mi niko".

Otac Predrag Popović govori da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

- Meni ne treba niko. Samo ja i Bog - razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava otac Predrag Popović, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

"Čovek misli da i dalje služi Bogu, a nije tako"

- Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako - započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je nastavio da objašnjava šta se dešava kad se čovek odvoji od suštine, koju je na početku pomenuo, i koliko je važno da taj isti čovek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju i učmalost sopstvenog života.

- Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju 'demon' radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovek počinje da voli da je sam i u svojim mislima - između ostalog je otac Predrag Popović ispričao u svojoj nedavnoj objavi i ponovo upozorio da ne izgovaramo i ne pomišljamo da nam u životu ne treba niko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati