Slobodno vreme

Direktno.rs

29. 09. 2023. 18:00 0

Nova SMS prevara: Naravno opasna, ali i smešno je

Internet prevare su stvari koje nimalo nisu za šalu, ali ipak ponekad se i u tom domenu dese situacije zbog kojih umremo od smeha.

Mnogi ljudi su u prethodnim danima, mesecima, godinama dobili sms sadržine koja ih obaveštava da je njihova pošiljka stigla i da bi trebalo da je prihvate. I to je ona "normalna" prevara u kojoj vi kliknete na link koji vam se nudi i započnete lanac u kom odajete svoju adresu, broj kartice i tako dalje i tako šire.

Kako neke od tih prevara stižu iz inostranstva, prevaranti se ponekad ne potrude oko najosnovnijih stvari, a to je da lepo prevedu poruku koju vam šalju.

- Pošta Srbije: Paket ili pismo koje se tiče vas nalazi se u vašim magacinima: Potvrdite svoju adresu i platite naknade za svinjetinu da bise započeli isporuku - stajalo je u sumnjivom primljenom SMS-u.

Naravno, ova poruka je odmah zavrtela na društvenim mrežama, što zbog obveštenja da je u opticaju nova prevara koja kruži ali i zbog svog zaista smešnog sadržaja.

"Kad prevarantima pobrljavi Google translate"; "Koliko para, toliko slanine"; "Naknade za svinjetinu", samo su neki od nešto masnijih komentara na ovo prase u magacinu.

A ko zna, možda sve ovo nije prevara i možda nečije pečenje čeka u magacinu, miriše radnicima u magacinu i hladi se…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati