Slobodno vreme

Direktno.rs

27. 08. 2023. 10:53 1

Hoćete pivo? Prvo morate da skinete obuću (VIDEO)

U Belgiji postoji neobičan kafić u kojem, ako želite da uživate u čaši piva, kao zalog morate da date cipelu. Vlasnici paba su se ovoga dosetili da bi zaštitili svoju imovinu.

U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se toči u specifično oblikovanu čašu koja najbolje ističe arome i karakteristike određene vrste piva. U poslednje vreme uočen je trend krađe čaša kao suvenira, zbog čega su se zabrinuli mnogi vlasnici.

Da bi se suprotstavili ovom trendu, neki barovi su preduzeli mere kako bi zaštitili svoje čaše, čija vrednost može ići i do 50 evra po komadu.

Tako je jedan pab u Gentu odlučio je da bude kreativniji, te je uveo pravilo da svaki gost koji želi da popije pivo mora da ostavi jednu cipelu kao zalog. Cipelu dobija nazad kada vrati praznu čašu piva.

I pored toga, neki gosti ostavljaju svoje cipele, a uzimaju pivske čaše i odlaze kući sa njima. Naime, nečije japanke ili papuče manje koštaju od jedne pivske člaše.

Zanimljivo je da, iako neki gosti odlaze bosi nakon ostavljanja cipela, dosad niko nije pokušao da uđe u bar bez njih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati