Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

26. 08. 2023. 07:00 1

Avio-kompanija uvodi merenje putnika

Putnici koji lete Korean Airom u sledećih nekoliko nedelja možda će morati da naprave još jedan korak pre ukrcavanja - da stanu na vagu.

Međutim, ova politika avio-kompanije nema nikakve veze s degradiranjem nečijeg izgleda. Korean Air jedan je od mnogih avio prevoznika širom sveta koji moraju povremeno da prikupljaju podatke o težini aviona.

Prema saopštenju avio-kompanije, program će uticati na neke putnike koji poleću sa aerodroma Gimpo (GMP) od 28. avgusta do 3. septembra kao i iz međunarodnog aerodroma Incheon (ICA) između 8. i 19. septembra.

I putnici i prtljaga biće anonimno mereni, a podaci će se zatim podeliti s Ministarstvom zemljišta, infrastrukture i prometa. Ako putnik ne želi da se prikupljaju podaci o njegovoj težini, Korean Air potvrđuje da može da odustane tako što će obavestiti člana osoblja.

Iako bi neki putnici mogli da se iznenade kada se od njih zatraži da stanu na vagu, tu odluku ne donose avio-kompanije - često je nalažu državni regulatori avio-kompanija. Ranije ove godine Air New Zealand pokrenuo je sličan program s nekim klijentima koji su leteli na međunarodnim rutama, kao što je ultraduga linija između Aucklanda i JFK-a u New Yorku.

- Znamo da stajanje na vagu može da bude zastrašujuće. Želimo da uverimo naše kupce da nitko ne može da vidi vašu težinu, čak ni mi - rekao je tada predstavnik Air NZ-a, nacionalnog prevoznika zemlje.

Nakon što se podaci prikupe, pomažu avio kompanijama u donošenju odluka o potrebama za gorivom i raspodeli težine u avionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati