Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

17. 08. 2023. 16:12 6

Srbi u Grčkoj hteli kafu, sačekala ih "LISTA ČEKANJA"

U danima pre, tokom i malo posle jednog od najvećih grčkih praznika, Uspenja svete Bogorodice, pravila igre na moru se, izgleda, menjaju. Na plaže dolaze Grci koji proslavljaju praznik, a strani turisti tokom ovih dana padaju u drugi plan. To je na svojoj koži osetila jedna žena iz Srbije.

- Svaki dan nas petoro u ovom baru pije kafu, ali danas smo sačekani sa "listom čekanja". Rekli su nam da smo šesti na redu i da možemo da sednemo ako ćemo minimum 10 evra po osobi da potrošimo - kaže jedna članica grupe Grčka - grupa za turiste.

Ona dalje obljašnjava da ih je "neljubazna plavuša maltene isterala iz lokala sa kafama za poneti".

- Tražeći menadžera, šefa došli smo do dečka koji je rekao da je od danas sezona, pa je zbog toga to pravilo, a juče izgleda da nije bila sezona. Grčka koja je zaista nekad bila zemlja za preporuku za odmor definitivno ide u smeru za izbegavati je, nažalost - zaključuje ona.

U komentarima ljudi kažu da su se susreli sa sličnim ponašanjem.

- Isti slučaj u Nea Flogiti. Restoran, živa muzika, ambijent sa srcem, konobari rade 200 na sat. Ali samo jedan čovek uzima porudžbine. Kojom logikom je on išao, ali prednji deo restorana je izbegavao sat i po vremena, niti ko da pita šta pijemo, niti da uzme porudžbinu za hranu. Čovek došao sam, teraju ga napolje, jedva je objasnio da mu dolazi porodica i da nije sam. Hrana je bila ukusna, konobari uljudni, ali loša organizacija i gužva - stoji u jednom od komentara.

Mnogi su objasnili da u očima Grka jeste "počela sezona", jer je veliki grčki praznik i mnogi Grci su na kolektivnom godišnjem odmoru.

- Ne branim vlasnika i osoblje kafića uopšte, baš zato ne idem na sever u sezoni, ali eto zato je rekao da je počela sezona. Oni to tako gledaju - kaže član grupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati