Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2023. 07:00 0

Trikovi pomoću kojih će biljke preživeti vaš godišnji

Ukoliko planirate odmor, a nemate kome da poverite brigu o biljkama, uz ovih nekoliko trikova nećete ni morati. Biljke zahtevaju određenu brigu, naročito kada je zalivanje u pitanju. Postoji nekoliko staromodnih metoda uz koje možete sačuvati svoje biljke neko vreme, kao što je metoda po kojoj biljke stavite u kadu i napunite je vodom toliko da prekrije dno saksije.

Iako će staromodan trik raditi posao ne nekoliko dana, postoji još nekoliko metoda pomoću kojih ćete sačuvati svoje biljke.

Potopite konopac u vodu

Pomoću užeta možete dugo snabdevati iljke vodom. Potrebno je da sipate dovoljno vode u veliku posudu i stavite je na visoko emsto. Sve biljke koje imate rasporedite oko posude. Zatim, ukoliko, recimo, imate šest biljaka, konopac isecite na šest jednakih delova. Umočite konopac u vodu i povucite ga prema svakoj biljci u zemlji. Biljka će tako ostati hidrirana duže vreme.

Kosa spašava uvenule biljke

Ako je vaša biljka već uvenula pri povratku sa godišnjeg odmora, možete je vratiti u život uz pomoć malo vaše kose.Skupite ostatke kose, napravite male kuglice od nje i stavite kuglice u zemlju uvele biljke. Nakon nekog vremena, azot iz kose pomoći će biljci da oživi.

Zamotajte biljku u vreću

Pojedine tropske biljke vole vlažnost i potrebno im je okruženje nalik terarijumu. Jednostavno umotajte takvu biljku u veliku providnu vreću za smeće i brzo je zalijte. Probušite rupe na vrhu kese kako bi biljka mogla da diše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati