Slobodno vreme

[ Izvor: Nova.rs ]

06. 08. 2023. 08:22 0

Kazne za ostavljanje peškira na plaži - od 100 do 3.000 evra

Rano ustajanje kako bi trkom otišli do plaže i ostavili peškir ili čak odlazak u toku noći, jer "što je sigurno, sigurno je". Nekad je jedan, a nekad je i više peškira "u igri". Sve zavisi od toga kolika je porodica ili društvo krenulo na letovanje. Sve ovo je česta taktika turista. Ipak, neke letnje destinacije odlučile su da taj "problem" iskorene. Ovo su mesta na kojima ćete ovakav vid rezervacije mesta na plaži debelo platiti.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i Komunalno preduzeće Tivat organizovali su nekoliko akcija uklanjanja peškira, plastičnih boca i drugih predmeta kojima posetioci pokušavaju sebi da "rezervišu" mesto na plaži.

Crna Gora

Iz Tivatske opštine su poručili da neće tolerisati tu pojavu i apelovali su na građane da na plažama ne ostavljaju pomenute predmete.

Kazna za kršenje tog pravila je 100 evra za fizička i do 7.000 evra za pravna lica.

- Službenici Komunalne policije upozoravaju korisnike plaža da će oni koji na plažama ostavljaju ove predmete biti kažnjeni, a stvari će biti uklonjene sa plaže - saopštili su iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor.

Oni su najavili da će nastaviti sa daljim akcijama suzbijanja ove pojave.

Ova letnja bitka uobičajena je i na hrvatskim obalama.

Hrvatska

Opština Kolan na Pagu takođe je sprovela akciju sakupljanja peškira s plaže.

- Važno je da svi posetioci plaže budu svesni svoje odgovornosti prema okolini i drugim ljudima i pridržavaju se pravila kako bi se stvorilo ugodno i sigurno okruženje za sve. Uklonjene predmete možete pokupiti ispred igrališta u Mandrama - saopštili su iz Opštine.

Na Novom Vindolskom "ostavljače" rekvizita na plaži čekaju kazne od oko 200 evra.

- Dođemo i nemamo gde da se smestimo, zapravo je tolika gužva. Isto kad se ide u vodu, ljudi su postavljali peškire, ne možeš proći do mora - izjavila je Dragica Hakalović iz Slovenije.

Kako iz Opštine smatraju, turisti su preterali, pa tako, svako jutro oko šest, komunalni redari ostavljene peškire odnose u nekoliko kilometara udaljeno skladište, ali vlasnici po njih retko dolaze.

Zbog ove, sve češće prakse, došlo je i do incidenta.

Naime, nepoznati muškarac je stavio plastičnu ležaljku preko peškira, koju je potom u besu bacio u more i pozvao komunalnu policiju.

- Slikaj, slikaj, dolazi komunalna. Ne stavljaj stvari na moje stvari. Dobro sam te upozorio - čuje se na snimku koji je objavio Jutarnji list, dok se u pozadini vidi muškarac koji vadi ležaljku iz mora i vraća je na plažu, ovoga puta pored peškira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati