Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

31. 07. 2023. 10:28 0

Kada treba kupiti jeftine avio karte?

Neki još nisu ni stigli da odu na more i rashlade se od vrućina koje su ovog leta probile sve rekorde, a već je došlo vreme da se razmišlja o kupovini avionskih karata za zimske odmore. Stručnjaci kažu da ne razmišljate predugo. Posle zastoja zbog pandemije koronavirusa aviosaobraćaj se vratio u punom jeku, a stručnjaci očekuju da se to nastavi i tokom sezone zimskih odmora. Brojke su na istom nivou, ako ne i veće, nego u prepandemijskoj 2019. godini.

Stručnjaci kažu da je kraj jula pravo vreme kada treba početi planiranje novogodišnjih i božićnih putovanja, ali ne i kupovinu karata.Pandemija je dovela do novog trenda, putnici su počeli da putovanja planiraju u poslednjem trenutku, a karte se često kupuju neposredno pred put, zbog čega mogu da se propuste mnoge pogodnosti i popusti koje kompanije tokom godine nude.

Prema proceni ekonomista, najbolje vreme za kupovinu povoljnih avio-karata je druga nedelja septembra. Džef Kli, direktor kompanije "CheapAir.com" kaže da je univerzalno pravilo da se karte rezervišu oko 70 dana pre dana putovanja. Drugi stručnjak navodi da je tajna kupovine jeftine avio-karte je u tome da uvek bukirate suprotnu sezonu.- Razmišljajte o tome kao da kupujete zimski kaput. Kada su oni na rasprodaji? Tokom leta. Kada kupaći kostimi idu na rasprodaju? U zimu... Tako je i sa putovanjima - rekao je Kli.

A cene će se za neke letove duplirati u narednih nekoliko meseci, upozoravaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati