Slobodno vreme

Direktno.rs

21. 07. 2023. 13:12 4

Mapa u realnom vremenu prati oluje i idu li ka Srbiji

Dve jače superćelijske oluje su protutnjale kroz Sloveniju, sledeća stanica je Hrvatska, a onda i Srbija, najavljuju meteorolozi.

Hrvatska ponovo očekuje novo veliko razorno nevreme, slično onom koje je u sredu zadesilo region i odnelo četiri života. Kako tvrde tamošnji meteorolozi, superćelijska oluja stiže iz nekoliko pravaca iz Slovenije. Kako pišu mediji, u Zagrebu je već oko 9:15 počelo da grmi.

Otprilike iz tog pravca u sredu posle podne došlo je jako nevreme. Drugi ‘front’ je stigao iz Slovenije na područje Gorskog kotara, tačnije Delnica i Vrbovskog, i ide ka Ogulinu. Treći front se kreće od slovenačke Postojne prema hrvatskoj granici.

Radarska slika pokazuje situaciju i kretanje oblaka u realnom vremenu, što možete pratiti na ovom linku.

Danas i sutra (21. i 22.jul) u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju visoke temperature, od 35 do 38 stepeni.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije.

Za konkretne lokacije, RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred, dodaje se u upozorenju.

Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice će novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviti temperature oko 40 stepeni, navode iz RHMZ.

Srbiju je u sredu pogodilo jako nevreme koje je za sobom ostavilo velike posledice, a šteta koju je izazvala oluja je velika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati