Slobodno vreme

15. 07. 2022. 17:33 0

LUDILO Ljudi usred lavine: Kakva sreća (VIDEO)

Od ovog video snimka bukvalno staje dah. Sve se desilo 8. jula ove godine u Kirgistanu.

- Nas desetak smo obilazili planinu Tian Šan u Kirgistanu. Upravo smo stigli do najviše tačke na stazi i ja sam se odvojio od grupe da bih slikao sa vrha brda tj. ivice litice. Dok sam snimao čuo sam zvuk pucanja leda iza sebe. Tu počinje video. Bio sam na tom mestu već nekoliko minuta pa sam znao da postoji sklonište odmah pored mene. Bio sam na ivici litice, tako da sam mogao lako da se sklonim na sigurno. Ostao sam do poslednje sekunde iako je bilo bezbednije da sam se odmah uskočio u sklonište. Bio sam svestan rizika. Osećao sam da imam kontrolu, ali bez obzira na to, kada je sneg stigao do nas postalo je mračnije i teže za disanje.

U skloništu iza stene je bilo kao u mećavi. Kad je prošlo, adrenalin me je jako pogodio. Bio sam prekriven snegom, bez ogrebotine. Osećao sam vrtoglavicu. Znao sam da je ostatak grupe dalje od lavine, tako da su bili bezbedni. Kada sam im se ponovo pridružio, video sam da su svi bezbedni, iako je jedna devojka posekla koleno a drugi iz grupe je pao sa konja i zadobio modrice.

Cela grupa se smejala i plakala, srećna što je živa (uključujući i devojku koja je posekla koleno). Tek kasnije smo shvatili koliko smo imali sreće. Da smo odmakli dalje na našem putu, možda bismo bili mrtvi. Ako pažljivo pogledate video, možete videti sivu stazu koja vijuga kroz travu. To je bio put. Prešli smo ga posle, hodajući među masivnim ledenim stenama i kamenjem koje je bačeno mnogo dalje nego što smo mogli da pobegnemo, čak i da smo odmah reagovali. Da bude još gore, staza ide uz niski greben, skrivajući planinu od pogleda, tako da bismo tutnjavu čuli mnogo kasnije.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati