Slobodno vreme

Direktno.rs

20. 03. 2022. 16:15 8

"Vrlo dobro - Služimo Srbiji!": Simbolika generalovog broja 4

Na izvlačenju redosleda predsedničkih kandidata za predstojeće izbore 3. aprila, kandidat Ujedinjene opozicije general Zdravko Ponoš dobio je broj 4. Broj 4 ima snažnu simboliku i zanimljivo je koliko se ovaj broj poklapa sa karakteristikama bivšeg oficira Vojske Srbije.

Kada se govori o simbolici broj 4, prvo što nekome padne na pamet jeste detelina sa četiri lista koja je simbol sreće.

Osim sreće, simbolika broja četiri jeste i u četiri ocila na srpskom grbu koja označavaju našu krilaticu: "Samo sloga Srbina spasava".

Broj četiri u školi znači "vrlo dobar", a u vojci kada nadređeni kaže "vrlo dobro", odgovor vojnika jeste "služimo Srbiji", što Ponoš kao oficir, penzionisani general vrlo dobro zna.

Planiranje, disciplina, vođenje računa, zakazivanje rokova, odlična moć organizacije, metodičnost u radu i postojanost su osnovne osobine koje se pripisuju simbolici broja četiri. Potpuno identične osobine ima i Zdravko Ponoš koji se tokom čitave karijere vodio disciplinom kao osnovnim načelom koje je recept za uspeh.

Zbog toga je jasno zašto je sudbina odredila da baš Ponoš dobije redni broj 4, jer je baš taj broj ono što simbolizuje karijeru i način života jednog vojnog lica kao što je on.

Vrlo dobro, generale!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati