Slobodno vreme

Direktno.rs

01. 12. 2021. 10:14 0

10 moćnih saveta čuvenog ruskog psihologa

Valerij Sineljnikov je jedan od najuticajnijih ruskih psihoterapeuta i motivatora, a bavi se i homeopatijom i pisanjem. Autor je nekoliko knjiga o popularnoj psihologiji, a veoma je popularan i na društvenim mrežama gde sa publikom komunicira na više načina - putem uključenja uživo, objavama citata ili snimcima predavanja.

Sineljnikovi citati i priče se često dele i prepričavaju, a on je veliki zagovornik ideje da naše misli i reči oblikuju naše živote. Takođe, insistira na tome da čovek mora da nauči da voli sebe i oprašta sebi greške, te da uvek radi na sebi i ispravlja ono što u njemu ne valja.

Ovog puta donosimo njegovih deset citata o tome kako biti radosniji, pozitivniji i u miru sa sobom i svetom oko sebe. Ove reči dobro upamtite:

1. Jednom smo stvarno umeli da živimo. Kada smo bili deca. Verovali smo u bajke. Nismo sumnjali ništa. Mogli smo da kažemo sve što želimo celom svetu. Ali postepeno su nas začarili i pretvorili u robote. Živite i igrajte se kao deca. Setite se kako je i Isus Hrist rekao: "Ako niste kao deca, nećete ući u carstvo nebesko". Pažljivo posmatrajte ponašanje deteta, naći će razlog da se igra svuda i u svemu. A mi odrasli ga u tome samo ometamo. Sve shvatamo preozbiljno. Mislimo da je svet ograničen i da u njemu nema ničeg novog i zanimljivog. Mislim da je ceo problem u tome što su odrasli zaboravili da je svet velika misterija. A ono što vidimo u svom životu daleko je od svega što je stvarnost, nezamisliva i beskonačna u svakom trenutku. Prestali smo da tretiramo sebe i svet oko sebe kao misteriju. I ovo je glavna greška odraslih.

2. Prvi i najvažniji razlog manjka ljubavi prema sebi i svetu oko sebe je taj što puno ljudi iza reči "ljubav" krije takve slike i misli koje nemaju nikakve veze sa ljubavlju.

3. Ako želim da moja deca budu srećna, onda i ja moram da budem srećna osoba.

4. Mi smo ti koji stvaramo uticaj okolnosti na same sebe, dajući im neko značenje. U isto vreme, utičemo na svet oko sebe, dok rečima opisujemo osećanja i postupke drugih ljudi.

5. Ako je ono što mi se dešava u životu u potpunosti u skladu sa onim što mislim i kako govorim, onda će se promenom mojih misli i onoga što govorim promeniti i moj život i svet oko mene

6. Loš i iskrivljen jezik ograničava naše živote i uništava naše šanse za sreću i uspeh.

7. Jedan od načina da počnete da volite sebe je da prestanete da osuđejete sebe. Na kraju krajeva, svako vaše ponašanje je izbor najbolje dostupne opcije u datom trenutku. Tu je na snazi zakon najboljeg izbora.

8. Svi smo mi učenici u Božjoj školi, u školi života. I prolazimo kroz naše lekcije. Ako iz životnih situacija izvučemo pozitivne pouke, prevazilazimo sebe, možemo da pređemo na novi nivo razvoja. Ako ne želimo da trpimo sudbinu i prihvatimo život kakav jeste, ne želimo da se popravimo, onda nas život baca na đubre.

9. Ispostavlja se da je sve veoma jednostavno: ako ste uradili nešto, dobili ste rezultat toga (a ne kaznu). Ne sviđa vam se rezultat? Promenite svoje ponašanje. I menjajte svoje ponašanje sve dok ne dobijete željeni rezultat. Dobijamo sledeći lanac: ponašanje - rezultat; novo ponašanje - novi rezultat.

10. Važno je naučiti ne samo davati, već i prihvatati poklone. Svet oko nas prilagođen je nama, našim mislima i željama. U svakom trenutku želi da nam pomogne. Ali tu pomoć često ili ne primećujemo, usled svoje sujete, ili je odbijamo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati