Ljubav

Direktno.rs

13. 04. 2022. 22:08 0

Ruski psiholog: Pravila u krevetu da uvek bude dobro

"Kao što sam rekao više puta, glavna stvar koju treba da znaš o seksu je da se on dešava u glavi", izjavio je Mihail Labkovski, poznati ruski psiholog.

Pre samog čina i kreveta, postoje neki bitniji faktori koji određuju kakav će ishod na kraju biti. Ovo su tri takva bitna pravila:

Ljubav prema sebi 

Svaka zdrava osoba ima ovu biološku potrebu, ali mnogi je pretvaraju u nešto što nikome ne donosi dobro. 

Žene se koriste raznim cenkanjem i ucenjivanjem, ili čak kažnjavanjem, uskraćivanjem seksa. 

Takođe i muškarci se igraju po tom pitanju, na primer, pokušavaju da iskoriste kvantitet, afirmišu se kroz seks, što dovodi do najtužnijih posledica - prave potrebe tela se ignorišu, a psihološki kompleksi samo rastu. Cenite svoje želje, razumite ih, ne uskraćujte sebe zdravog seksualnog ispunjenja. 

Fokus na potrebama

U seksu najčešće dolazi do ispoljavanja našeg kompleksa. Umesto da se fokusiramo na trenutan osećaj, provedemo sve vreme misleći da li su naše butine okej i da li vam je tehnika dobra. Prebacite pažnju sa onoga šta bi drugi mogli da misle i fokusirajte se na osećaje i na vaše potrebe. Videćete kako se situacija menja na bolje.

Želja

Kada imate osećaj da nešto morate i da treba da se ispune neke dužnosti, želja automatski se uskaraćuje i gubi se. Neki pojedinci pristaju na stvari koje im ne prijaju čisto da bi dobili naklonost partnera.

Ovo može dovesti do ozbiljnih posledica i zato je bitno da osvestimo naše želje i naše potrebe. Veoma je važno da kažete ne kada nešto ne želite i okrenete igru povoljnu za vas - kaže Mihail Labkovski. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati