Slobodno vreme

Direktno.rs

16. 01. 2023. 10:59 2

13 pronicljivih izjava čuvenog ruskog psihologa

Oštre opaske psihologa koje prazan čovek ne može da razume.

Čuveni ruski psiholog Mihail Labkovski poznat je po oštrini i izjavama koje mnogi ne žele da prihvate. Lekar sa 30 godina iskustva može sebi da priušti izvesnu rigidnost u rasuđivanju, jer je važno napomenuti, njegovo iskustvo spašava i porodice i živote.

1. Da li znate koja je suštinska razlika između zdravog čoveka i neurotičara? I zdrav čovek pati, ali zbog realnih stvari. A neurotičar pati od izmišljenih priča.

2. Uzrok ženskih problema nije to što se ponaša kao koza. Razlog je što ona ima neurozu kojoj je potreban izlaz. A za ovaj izlaz potrebna vam je određena osoba i veza u kojoj bi ona mogla da pati.

3. Zdrav čovek ne želi da se ženi. Prva stvar koju treba da uradite je da prestanete da želite da se venčate. Drugim rečima, ako želite da se venčate, morate prestati da razmišljate o tome, obezvredite samu tu ideju.

4. Ako čovek zameni ceo svet drugom osobom, to znači da jednostavno nema svoj svet.

5. Ključ srećnog porodičnog života, braka i seksa sa jednim partnerom je samo u jednom – u stabilnoj psihi. Bez ustupaka, bez kompromisa - sve je ovo direktan put do kardiologa ili onkologa. Kada čovek ima stabilnu psihu, može ceo život da živi sa jednim partnerom. I voli samo njega.

6. Ljubav merimo stepenom patnje. A zdrava ljubav se meri jedino time koliko ste srećni.

7. Kada vam stjuardesa pokaže opremu za spasavanje, šta ona kaže o maskama za kiseonik? „Ako putujete sa detetom, prvo se stavite masku sebi, a zatim detetu. Ovo je cela poenta. Svi pokušavaju da pomognu prvo detetu. To se ne radi tako. Ako želite da se vaše dete oseća dobro, uradite nešto prvo sa svojom glavom.

8. Zdravi ljudi uvek biraju sami sebe, a neurotičari uvek biraju odnose na štetu sebe, i to je glavna razlika.

9. Žena nikada ne bi trebalo da toleriše u vezi ono što joj se ne sviđa. Ona treba odmah da razgovara o tome, a ako se muškarac to ne promeni, treba da se rastane od njega.

10. Usamljenost nije odsustvo ljubavi. To je nedostatak interesovanja za sebe, i to od detinjstva.

11. Jedini put u životu čoveka kada je objektivno zavisan i kada se može smatrati taocem je detinjstvo i zavisnost od roditelja. To traje relativno kratko. U drugim slučajevima, ostanak u bilo kojoj vezi je izbor odrasle osobe.

12. Ako vam se ne sviđa kako se muškarac ponaša, ne morate da tražite izgovore za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj se „nije javio“ za zdravu devojku znači kraj veze, za nezdravu početak ljubavi.

13. Porodična terapija je razvod. Samo jedna vrsta porodične terapije koju smatram zaista korisnom je posredovanje psihologa u razvodu. Ali upravo to se ne praktikuje u Rusiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati