Slobodno vreme

Direktno.rs

16. 11. 2023. 08:26 2

10 pravila Dalaj Lame učiniće vaš život lakšim

Osećate se umorno, bez snage i raspoloženja? Da li je sve oko vas "poludelo"? Svađate se sa rođacima i kolegama bez razloga, razbesnite se na jednu običnu frazu? Zaboravljate kada ste se osećali srećno...? To su prvi znaci psihološke iscrpljenosti. Za nju postoji mnogo razloga - od posla koji ne volite do osoba koje vas nerviraju... I još jedan razlog - nemate prave navike u životu, a to oduzima značajnu količinu energije.

Dalaj Lama nudi odlično rešenje u vidu deset jednostavnih pravila života.

1. Uvek držite svoja obećanja

Nikada ne obećavajte ono što ne možete da ispunite. Težnja da budete pouzdani, dobri i ljubazni može na kraju da vam uništi život. Ako nešto obećate, držite se toga - po svaku cenu. A najvažnija obećanja su ona data sebi.

2. Izbegavajte toksične ljude

Okružite se pozitivnim ljudima i potpuno prekinite kontakt sa takozvanim „energetskim vampirima“, ili barem svedite komunikaciju s njima na najniži mogući nivo.

3. Plaćajte sve račune na vreme

Trudite se da nikada ne budete dužni. Plaćajte sve račune i mesečne troškove na vreme. Ovako ćete izbeći ne samo nepotrebnu anksioznost, već i nepotreban stres.

4. Naučite da oprostite

Ako odlučite da nekome ne oprostite, da prikrijete ljutnju i bes, verujte mi, više ćete se brinuti od te osobe. Učini sebi uslugu i oprostite - sve i svašta. Osetićete ogromno olakšanje.

5. Radite ono što želite

Naravno, ne može svako sebi da priušti da radi samo ono što voli. Pa ipak, ako je i malo moguće, pokušajte da prenesete odgovornosti na druge. U porodici, na poslu... Imaćete više vremena da radite ono što zaista želite i na šta ćete sa zadovoljstvom trošiti vreme.

6. Pokušajte da živite u ravnoteži

Koliko god da je vaš posao važan, vreme za odmor je jednako važno. Samo odmoran um može da radi 100 odsto.

7. Uvek održavajte red

Ako želite da imate bistar i brz um, onda mora biti organizovano i mesto gde provodite većinu vremena, odnosno vaš dom. Nemojte zanemariti čišćenje, pokušajte da svedete na minimum količinu stvari i uvek ih držite uredno raspoređene.

8. Ne izbegavajte neuspeh

Manje prijatni trenuci su prirodan deo našeg života. Što im se više opirete, teže je nositi se s njima. Problemi će i dalje morati da se rešavaju, od toga nema bežanja. Budite odgovorni i imajte dovoljno hrabrosti - ništa se neće rešiti samo od sebe. Uvek sami birate, ali odluka je uvek pri ruci. Samo pažljivo pogledajte okolo.

9. Vodite računa o svom zdravlju

Izreka za sva vremena - "U zdravom telu zdrav duh." Razmazite se redovnim vežbanjem i pravilnom ishranom. Bićete u dobroj formi, a zdravlje će doneti zadovoljstvo ne samo telu, već i umu.

10. Život uvek ide dalje

Ne borite se sa životom i prihvatite ga onakvim kakav je u ovom trenutku. Nikada ne zaboravite da ste vi jedina osoba koja može uticati na tok događaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati