Slobodno vreme

Filip Milosavljević

26. 07. 2021. 09:54 0

5 ključnih benefita koje donose klima uređaji tokom vrućina

Leta su sve toplija i toga postajemo najsvesniji kada dođu temperature iznad 30, pa čak i 40 stepeni Celzijusa. U tim trenucima dali bismo sve da se rashladimo, a najjednostavnije rešenje je klima uređaj ili ventilator. To odavno nije luksuz, već neophodnost, a ukoliko se i dalje pitate da li treba da nabavite klima uređaj, donosimo vam pet razloga zašto dileme nema.

Čuva zdravlje

Rashlađivanje i nabavka klima uređaja nije samo hir, već u nekim slučajevima može da bude razlika između dobrog zdravlja i opasnih problema. Naime, sa visokim temperaturama povećava se i opasnost od toplotnog udara, a samim tim i drugih zdravstvenih problema. Izborom stacionarnog ili prenosnog klima uređaja sprečavate tu opasnost i sebi pružate prijatnu i podnošljivu temperaturu u svom domu.

Bolji kvalitet vazduha

Klima uređaji potpomažu cirkulisanje i filtraciju vazduha u domu, naročito oni sa odličnim filterima za prašinu i druge štetne čestice. Umesto otvaranja prozora i puštanja vrelog vazduha unutra, dobićete prohlađeni, a pročišćeni vazduh. Imajte na umu da je važno redovno čistiti filtere i na vreme ih zameniti. Kako u vazduhu može da bude puno vlage tokom leta, treba razmisliti i o apsorberu vlage ili odvlaživaču, koji će pružiti dodatni nivo prijatnosti i osveženja. 

Kvalitetniji san

Puno toga može da utiče na vaš san i da vas spreči da zaspite, a jedan faktor je definitivno vrućina. Svi smo doživeli da se okrećemo i okrećemo, a nikako da zaspimo. Nabavkom klima uređaja ili nekog drugog rashladnog sistema, posredno utičemo i na kvalitet sna, a to je veoma važno za naše sveukupno zdravlje i stanje organizma. U obzir treba uzeti i inverter klime, koje donose sve pogodnosti klasičnih klima uređaja tokom leta, ali mogu se koristiti i za grejanje tokom zimskih meseci.

Veća koncentracija tokom rada

Ukoliko ste prešli na model rada od kuće kao mnogi ljudi tokom proteklih godinu dana, znate da se lako može desiti da vas koncentracija izda, naročito na visokim temperaturama. Umesto da trošite energiju i znojite se, uz klima uređaj bićete koncentrisaniji i posvećeniji poslu. I mozak može da se pregreje, baš kao i telo, zato je dobro osvežiti se na svakom nivou.

Manja šansa za pregrevanje uređaja i vlagu na nameštaju

Vrućina utiče ne samo na ljude, već i na elektronske uređaje, naročito ako radite od kuće. Sve njih treba čuvati i pružiti im niže temperature kako se ne bi pregrejali tokom leta. Osim klima uređaja, ovde i te kako mogu da posluže i ventilatori. To može biti neka vrsta uspravnog ili pak stonog ventilatora, a izdvajaju se uređaji koji u sebi spajaju funkcije prečišćavanja i hlađenja vazduha. Oni su pogodni za usmeravanje čistog i hladnog mlaza vazduha u tačno određenom smeru i brzo donose željeni efekat.

Online prodavnica Shoppster ima bogatu ponudu klima uređaja i drugih rashladnih sistema, a sve to po veoma povoljnim cenama. Prelistajte ponudu na sajtu, a za sva pitanja i mogućnosti poručivanja pozovite kontakt centar na broj +381 11 45 45 400.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati