Slobodno vreme

Direktno.rs

03. 06. 2021. 10:17 0

"Priđi joj sad ili nikad. Rekord u alkoholu": Matursko veče?

Tinejdžeri s nestrpljenjem iščekuju matursko veče i potvrdu da "konačno" ulaze u svet odraslih. Pažljivo biraju toalete i raduju se veselju, kao da zbir četvorogodišnjeg školovanja staje u tu jednu noć.

Pripreme su velike, ali po ulasku u salu sve se zaboravlja i kreće magija.

Maturanti su ove godine strahovali da će zbog korone biti uskračeni za proslavu kraja srednje škole, ali kako sada stvari stoje to se srećom neće dogoditi.

U susret proslavama pitali smo neke ljude šta im je prva asocijacija i po čemu pamte matursko veče, a odgovori su uglavnom duhoviti.

- Proslava na kojoj se pokaže da ipak svi slušaju narodnjake. Pa i oni koji govore da slušaju pank, hiphop ili šta god, u glas pevaju folk - nasmejano kaže Milana R. (27).

- Hm.. to je veče kada shvatiš da je poslednja prilika da kažeš najboljoj ribi da ti se sviđa sve četiri godine. Ako tad ne skupiš petlju, nikad nećeš. Kako kažu u onom našem filmu "Rek'o sam sebi: Mare care sad je startuj... Ko te prati kući" - asocijacija je Dušana K. (23).

Desetak godina stariji Zoran J. dodaje da je matursko veće noć u kojoj shvatiš da štreberke imaju ekstra noge, da su top ribe.

- Ma, to je muvanje na sve strane. A najjače je što su u čaši i profesori pa primetite kako matematičar 'napada' istoričarku i tako u krug. Možda je to nekada stvarno bio maturski bal, ali danas se to ne može nazvati ni matura, već samo tura. Tura pića svih mogućih, za sve, pa šta bude - dodao je on.

Sličnu asocijaciju na to veče nosi i Biljana J. (28) jer ga se seća kao savršene prilika da se postavi životni rekord u broju vrsta alkoholnih pića koje se mogu popiti za jedno veče.

- Masovna modna revija turskih i kineskih konfekcijskih preduzeća. Mada, bilo da imaš novo ili staro odelo, na kraju kad završiš pod stolom, svi ste isti - dodaje Katarina V. (29).

Kad se sve ovo uzme u obzir nije loše što se na to veče koje simbolično označava ulazak u zrelo doba ne gleda preterano ozbiljno, jer je sve u životu lakše ukoliko se pristupa opušteno.

U tom kontekstu, dragim maturanima želimo da se ne opterećuju, već da se zabave i raduju novom životnom poglavlju. Srećno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati