Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

25. 04. 2024. 17:00 0

Selin o bolesti: Učim da se ne preispitujem, nema stajanja

Selin Dion je zvezda naslovne strane francuskog izdanja časopisa Vogue, koji je ovo pojavljivanje opisao kao njen "veliki povratak".

Prošlo je više od godinu dana otkako je Selin otkrila da pati od sindroma ukočenosti, retkog neurološkog poremećaja koji može izazvati grčeve mišića i gubitak pokretljivosti. A sada, u intervjuu za Vogue, Dion je između ostalog progovorila i o svojoj bolesti, te rekla da živi "dan po dan".

Kao umetnica koja je od svoje 13. godine nastupala pred svetskom publikom, Dion je rekla da joj je bilo teško da se pomiri sa dijagnozom.

- Kako ja to vidim, imam dva izbora ili treniram kao sportista i radim sjajno, ili se isključim i gotovo je, ostanem kod kuće, slušam svoje pesme, stanem ispred ogledala i pevam u sebi - rekla je pevačica.

Kanadska umetnica je otkrila da se podvrgava atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji pet dana u nedelji.

- Radim na prstima, kolenima, listovima, prstima, pevanju, glasu… Moram da naučim da živim sa tim sada i da prestanem da se preispitujem.

Selin je za Vogue priznala i koliko joj je bilo teško nakon što je dobila dijagnozu.

- U početku bih se zapitala: ‘Zašto ja? Kako se to dogodilo? Šta sam uradila? Da li sam ja kriva?’ Život ti ne daje odgovore. Samo to treba da živiš. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga - rekla je ona i dodala da "ima snagu u sebi i da zna da je ništa neće zaustaviti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati