Savremena žena

Direktno.rs

11. 04. 2024. 08:59 0

Koeljo pojasnio čime žene odbijaju muškarce

Mnoge žene posle okončanja teške veze suočavaju se s izazovom oslobađanja tereta prošlosti i često nose taj teret dugo vremena.

Shvate da povratak u odnos koji je bio štetan nema smisla, ali jedan od glavnih razloga za to je strah od samoće.

Evo šta kaže Paulo Koeljo gde žene greše u životu.

Nakon određenog vremena, magla se razilazi, a spoznaja dolazi. Shvataju da osoba s kojom su bili ima duboko ukorenjene psihološke karakteristike koje im ne odgovaraju. Shvate da se ta osoba neće promeniti, ali da mogu promeniti svoj život.

To je trenutak kad Paulo Koeljo, čuveni brazilski pisac, dolazi u igru sa svojim mudrim rečima:

- Ako ne nađete snage da budete srećni sami sa sobom, uvek ćete biti usamljeni i zavisni. Svaka žena treba da teži harmoniji sa samom sobom i da se oseća udobno čak i kad je sama. Inače, počinje da komplikuje svoj život i krivi druge za svoju nesreću.

Usamljenost počinje kada izgubite sebe

Ključno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne prebacivati je na partnera, kao i prihvatiti sebe takvom kakva jeste i ne osvrtati se unazad. 

Čak i udate žene sa decom, prijateljima i rodbinom mogu da se osećaju usamljeno, dok postoje i oni koji potpuno uživaju u svojoj samoći. Biti samac i osećati se udobno u svojoj koži je izuzetno važno.

Ovo stanje je privremeno i ne bi trebalo da se plašite tog osećaja.

Osoba koja se oseća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka.

To može da odbije muškarce

Usamljena žena koja nije uspostavila harmoniju sa samom sobom može da odbije muškarce, jer se takvo stanje lako primeti.

Svaki muškarac prirodno teži ženi koja ima samopouzdanja, koja je mudra i razumna. Kada žena prođe kroz proces suočavanja sa svojom prošlošću, napuni se pozitivnim emocijama i ponovno uspostavi kontakt sa sobom, tada će pronaći vitalnost i privući partnera koji će je ceniti.

Kada se suoče s izazovima, deca odrastu i krenu da vode svoj život, a supružnici odu, ženama je od vitalne važnosti da se podsećaju na svoju vrednost i ponovno ožive sebe. Samo tada će život ponovno zasijati novim bojama, a žene će pronaći svoju istinsku sreću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati