Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

23. 06. 2023. 17:45 3

Špankinja pravi lepinje u Srbiji: Sve za ljubav

Laija Baskez je Špankinja koja se iz Barselone preselila u Smederevsku Palanku zbog dve ljubavi - prema Andriji i prema komplet lepinji.

Nakon turističke posete Beogradu pre nekoliko godina, a potom i poznanstva i održavanja kontakta s Andrijom, Laija je s njim otišla na Zlatibor, probala komplet lepinju i od tada njen život se menja iz korena.

Ova mlada žena se preselila u Srbiju, gde je razvila ugostiteljski biznis, te sada pravi i prodaje komplet lepinju, a pored toga je i influenserka, koja ima svoj Jutjub i TikTok kanal, gde redovno objavljuje snimke, te je tako u jednom od njih ispričala i svoju zanimljivu priču o preseljenju u Srbiju i ljubavi s Andrijom.

- Ja sam iz Barselone, Andrija je iz Smederevske Palanke. Pre pet godina sam došla u Beograd, nisam znala nikog. Samo sam uzela torbicu, kartu i došla na leto da vidim kakva je Srbija. Bila sam u Beogradu nedelju dana i šetala sam svuda. Bilo mi je toliko lepo da sam rekla da neću da se vraćam u Španiju, ali morala sam. Kad sam se vratila u Španiju, rekla sam da ću svake godine da dolazim u Beograd kad dolazi lepo vreme. I tako sam počela da pratim turističke Instagram stranice iz Beograda. Jedan dan mi izađe fotografija hrama Svetog Save i pet minuta gledam i ne mogu da verujem kako lepa slika. Uzela sam tu sliku i bojavila na svom profilu - ispričala je ANđela, koja u tom trenutku nije ni slutila da će upravo ova fotografija za nju biti sudbonosna.

- Posle nekoliko minuta neki Andrija Mitrović mi piše neke poruke i kaže "E, zdravo, video sam da si stavila slike od hrama Svetog Save na svoj profil, ali po tvom imenu vidim da si Šankinja, jel tako?" I onda smo krenuli da pričamo mnogo i pošto sam videla da je on super, rekla sam mu da dolazim u Beograd uskoro i da bih volela da popijemo kafu.

Međutim, kad je došla u Beograd, ostala je razočarana.

- Kad sam došla u Beograd, pisala sam mu poruke da se vidimo, upoznamo, da pijemo kafu i on meni kaže da je na Zlatiboru na poslu i da ne može da dođe. Ja se razočarala jer ne znam nikog u Srbiji, ali kažem - nema veze, mogu ja sama da budem, ali on mi kaže da odem u hram Svetog Save u petak u pet sati, da će tu biti njegova sestra i da hoće da mi pošalje poklon. Ja odem u hram Svetog Save i vidim njegovu sestru s cvetom i poklonom i kad mi je dala poklon, ja sam počela da plačem, ali sam se vratila u Barselonu, a da nisam upoznala Andriju.

Tu se njihov kontakt nije prekinuo, naprotiv, intenzivirao se.

- Vratila sam se u Španiju toliko tužna što ga nisam upoznala, ali svakog dana smo nastavili da pričamo. Zvali smo se preko telefona, preko poruke i tako smo bili oko tri-četiri meseca, dok u jednom trenutku nismo rekli "Šta je bre ovo, ajde da se upoznamo lično". Ja ga pitam da li bi došao kod mene u Barselonu da mu pokažem znamenitosti, Barselonu. Želela sam da on dođe kod mene da se upoznamo, da ja malo učim srpski, da on uči španski... Toliko smo dugo pričali i shvatila sam da je super čovek, pa sam želela konačno da ga upoznam - ispričala je Laija, te opisala kako je izgledao njihov prvi susret.

- Kad sam ga dočekala na aerodromu, zagrlili smo se i osetila sam mnogo lepu energiju. Pitala sam se šta mi se dešava. Bili smo zajedno 20 dana u Barseloni, ali kad je trebalo da se vrati kući - drama. On plače, ja plačem, ali nema druge opcije. Tri-četiri meseca nismo mogli da se vidimo, samo preko poruke i preko video poziva i bilo je malo teško. Posle nekoliko meseci ja sam za svoj rođendan došla u Srbiju na tri-četiri dana i tada smo bili na Zlatiboru i tu sam prvi put probala komplet lepinju. Dan pre nego što je trebalo da se vratim u Barselonu, bili smo u Smederevskoj Palanci i bila sam očajna što tamo nema komplet lepinje i tada sam shvatila da obožavam komplet lepinju, volim Srbiju, obožavam da spremam hranu, tu mi je Andrija i tako smo sada tu - Smederevska Palanka i komplet lepinja - poentirala je Laija s osmehom na licu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati