Savremena žena

Direktno.rs

22. 06. 2023. 11:47 5

"Gde nam rastu deca": Predlog majke za proteste

U subotu se održavaju protesti "Srbija protiv nasilja“ u deset gradova, a na društvenim mrežama svakodnevno stižu predlozi o pojavama u društvu na koje treba ukazati i sprečiti ih ubuduće.

U moru tvitova posvećenim trenutnom stanju u državi i ovim protestima, tvit jedne majke posebno se istakao.

- Imala je 23 godine kada je dobila diplomu Filozofskog fakulteta u Beogradu, a 26 kada je konačno napustila Srbiju. Danas moja ćerka srećno i bezbrižno živi u Italiji. Zastava njene nove zemlje i u mom je srcu. Poneću je na protest. Pokažite zastavama gde su sve rasta naša deca - pozvala je na Tviteru jedna mama.

Ovaj tvit naišao je na različite reakcije, pa jedni podržavaju tu ideju, a drugi su protiv i smatraju da je to promašena tema aktuelnih protesta.

- Moja je imala 23 kada je stekla prvi master u BEOGRADU, sa 27 je stekla drugi master u inostranstvu. Kad se vratila, bez obzira na kvalifikacije, nije bilo posla za nju. Živi daleko od mene u državi koju sam zavolela. Ali NEĆI poneti zastavu te države na protest jer to nije tema - napisala je jedna majka.

"Nije loša ideja. Ima simbolike. Jer zbog ovakve države sad ta deca privređuju drugoj zemlji", "Živim u Italiji 25 godina, Italija mi je puno dala ali i ja njoj. Nikad u Srbiji ne bi nosila italijansku zastavu. Srbija je majka", pišu ljudi svoja mišljenja i iskustva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati