Savremena žena

Direktno.rs

27. 04. 2023. 08:55 0

Koja je svrha mašnice na ženskim gaćicama?

Njena svrha je daleko od ukrasa...

Mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donji veš drži čvrsto na mestu. Mašnice su ranije olakšavale i oblačenje ženama.

Vrlo često ženske gaćice imaju malu mašnu s trakom pričvršćenu sa prednje strane, a odgovor zašto je to tako je iznenadio mnoge. Na društvenim mrežama se postavilo ovo pitanje i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

- Što se tiče korena tradicije, ona ptiče iz dana pre nego što smo znali za elastik, kada je trebalo donji veš držati na mestu malom trakom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mesto gde bi se zavezala ta traka, naravno sa prednje strane je bilo najpogodnije. Dakle, njeno značenje je toliko daleko od ukrasa i ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donji veš drži čvrsto na mestu - bio je jedan od odgovora.

Neki su rekli da je to zato što su žene ranije ustajale jako rano, još pre izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu sveću. Mašnice su im olakšavale oblačenje, jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, a koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao radi tradicije. Takođe, nekim ženama se mašnica danas nimalo ne sviđa i redovno je otkinu.

- Uvek sam ih smatrala pomalo besmislenim i dosadnim, a ne slatkima - bio je jedan od komentara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati