Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

21. 03. 2023. 18:09 2

Lidija i Milena: Aktuelna ili nova prva dama Crne Gore

Prve dame privlače veliku pažnju javnosti - sve što rade, pa čak i šta oblače. Deo Smitsonijan muzeja u Americi posvećen je modi prvih dama, jer njihovi modni izbori imaju višestruka značenja - predstavljaju administarciju i politiku njihovih muževa, kao i sveopšte stanje države.

Kakvu poruku šalje saputnica aktuelnog crnogorskog predsednika Lidija Đukanović, a šta javnost zna o potencijalnoj prvoj dami Crne Gore, Mileni Milatović, koja predstavlja veliku enigmu?

Predsednički izbori u Crnog Gori iznedrili su dva kandidata koja su prošla u drugi krug, a u pitanju su Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad i Milo Đukanović – aktuelni predsednik Crne Gore. Razlika u stilovima vođenja politike i načinu života ova dva kanidata ogleda se i u njihovim suprugama – aktuelnoj i potencijalnoj prvoj dami.

Lidija Đukanović zavšila je prava kojim se i danas bavi, a radila je u Prvoj banci, čiji je većinski vlasnik njen dever Aco Đukanović, a u kojoj je do 2013. godine udeo vlasništa imao i njen muž Milo.

Nedavno se našla u centru pažnje jer se na jednom protestu u Podgorici pojavila u prsluku marke "Dior" koji košta oko 4.300 evra i haljinu brenda "Valentino", koja košta 3.500 evra, a nedavno na sebi imala haljinu marke "Emilia Wickstead", koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra.

Prema navodima crnogorskih medija, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) razmatrala je pokretanje postupka protiv Lidije Đukanović zbog mogućnosti da joj se životni stil ne poklapa sa prihodima.

U pitanju je otvaranje istrage o tome odakle predsedniku i njegovoj supruzi garderoba i skupoceni satovi, koji prema procenama vrede i nekoliko miliona evra, a na sajtu ASK-a njih dvoje su prijavili prihode od ukupno 3.115 evra.

Lidija Đukanović mesečno prihoduje 915 evra – vlasnica je šume od 2.411 metara kvadratnih, porodične zgrade, pomoćne zgrade, dvorišta, livade i jedne hartije od vrednosti.

Predsednikova plata je oko 2.200 evra, vlasnik je više livada, pašnjaka i stambenih objekata u Crnoj Gori, koje je stekao nasledstvom.

Međutim, ASK je do sada u svakom postupku koji je pokrenut, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdio da kršenja zakona nije bilo.

Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nema više informacija. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom, rekli su iz ASK-a za crnogorski „Dan“.

Na luksuzni stil život predsedničkog para reagovao je i protivkandidat Jakov Milatović rečima da garderoba Lidije Đukanović košta deset minimalaca.

- Najbolja slika partije koja stoji iza protesta je prsluk sa slike koji košta 10 minimalnih zarada u Crnoj Gori, i to nakon povećanja zbog Evrope sad, a 20 minimalnih zarada pre Evrope sad. Da je DPS više mislio na građane, zarade bi danas u Crnoj Gori bile taman koliko vredi ovo đile - poručio je Milatović.

Sa druge strane, nalazi se skromna i misteriozna Milena Milatović, supruga Jakova Milatovića – čoveka za kog mnogi tvrde da može da pobedi Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora. Iako se o privatnom životu Jakova Milatovića malo zna, neki osnovni podaci su poznati svima – njegova supruga se zove Milena i roditelji su Sare, Ane i Davida.

Prema podacima iz imovinskog kartona iz 2021. godine, Milatović je vlasnik stana od 46 kvadrata, a sa suprugom Milenom suvlasnik je i stana od 68 kvadratnih metara.

U penzionom fondu Milatović ima 85.000 evra, a na tekućem računu 7.000 evra.

Takođe je i vlasnik automobila "Reno megan" iz 2012. godine i ima stambeni kredit od 70.500 evra koji vraća u ratama po 452 evra mesečno.

Njegova supruga zaposlena je u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, gde je direktor Sektora za finansije i ekonomske poslove i na tekućem računu ima nešto više od 3.000 evra.

Pojedini mediji pisali su da je 2021. godine, u vreme kada je Jakov Milatović bio ministar, njegova supruga i dobila direktorsko mesto u toj državnoj kompaniji.

Naime, Milena Milatović na direktorskom mestu zamenila je Jovana Gošovića, navodno, druga Jakova Milatovića, za koga se tvrdi i da su u kumovskim vezama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati