Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

10. 03. 2023. 12:25 3

Špankinja o Srbiji: Rupe i konji na putu, prasići, psi lutalice

Devojka iz Barselone, koja izvesno vreme živi u Srbiji, podelila je na TIkToku utiske o Srbiji koje ne razume.

- Prvi put kada sam došla, kada sam izašla iz Beograda, toliko je bilo rupa. Кamion je mogao da upadne u rupu. Pomislila sam gde sam došla, kako ljudi voze tako. Druga stvar, sećam se kada sam išla da kupim lubenicu, na ulici je bila jedna stara žena, prodavala lubenice. Jedna velika lubenica je bila toliko jeftina. Ovde su one stvarno jeftnije, u Barseloni su baš skupe, pet evra je jedan kilogram, a ovde je bilo 20 dinara kilo.


Tiktokerka, koja se udala za Srbina i ostala da živi u Smederevskoj Palanci, šokirana je i običajem da se automobili parkiraju gde ko stigne, pa ne može da hoda trotoarom, nego mora da ide ulicom.

Ona je u dalje u videu nastavila da objašnjava šta je posebno privuklo njenu pažnju i šta ju je ostavilo u neverici.

- Ima i puno kučića koji žive na ulici, mnogo ih je. U Španiji toga nema, nema psa lutalica. Najbolje je bilo kada sam konje videla na ulici, konje ljudi! Gledam gde sam došla, navodi Španjolka, na koju je odlazak na vašar ostavio poseban utisak.


- Кada sam išla na vašar prvi put, pa to je prase parti. Mnogo prasića ima, nisam mogla da verujem. Nisam to nigde videla – rekla je kroz smeh ova devojka.

Ipak, ima i stvari zbog kojih se osetila kao kod kuće.

- Isto u Španiji i Srbiji je, da kada ideš do nekih ustanova, kao što su pošta, policija, čeka se mnogo i niko nije ljubazan. Ako ti treba neki dokument, čekaćeš i načekaćes se, to je isto kao u Španiji – ispričala je ona.

Кorisnici društvenih mreža imali su samo reči hvale za ovu mladu devojku, a mnogi su komentarisali i da je potpuno u pravu za sve što je rekla.Ipak, bilo je i onih koji su, nezadovoljni onim što čuju, samo poručivali devojci da se vrati u “svoju lepu Španiju”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati