Savremena žena

Direktno.rs

26. 01. 2023. 13:38 0

Deset najmlađih milijarderki sveta

Lista 10 najbogatijih žena na svetu za 2022. godinu mnoge je iznenadila, a njih dve se godinama drže na istoj.

Mnoge slavne dame uspele su da se obogate "preko noći", te da u dvadesetim postanu milijarderke. Sestre Kardašijan uspele su da naprave ogromno bogatstvo, te svaka od njih ima zaradu o kojoj mnogi sanjaju.

Dok su neke svojim talentom, trudom i radom zaradile novac, neke su samo rođene pod srećnom zvezdom, te su postale posnosne naslednice.

Načini zarade vremenom su se menjali, a jedan od najpoznatijih jeste profitiranje zahvaljujući društvenim mrežama koje mladima pružaju velike mogućnosti. Pojedine slavne dame iskoristile su tu mogućnost na najbolji način i postale milijarderke.
Međutim, na listi 10 najbogatijih milijarderki iz 2022. godine mahom su se našle naslednice, dok je nekolicina onih koje su same zaradile.

Karolin Hagen Kjos: 37 godina i 2,1 milijardi dolara

Prva na listi pripada grupi bogatih naslednica. Norveška biznismenka naslednica je Holding korporacije Canica, a živi u Švajcarskoj. Godine 2018. uspela je da se upiše kao najbogatija žena Norveške, dok je samo 4 godine ranije stavljena na čelo uprave porodične firme. Forbes je procenio da je imovina porodice Hagen Kjos u martu 2018. iznosila 2,8 milijardi dolara.

Vitni Vulf Herd – 31 godina i 1,5 milijardi dolara

Ova žena sama je stekla ogromno bogatstvo, a to je uspela tako što osnovala dejting aplikaciju Bumble. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju da naprave prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspeti. Ali vizija Volf Herd – da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose sopstvene izbore, se obistinila. Bumble je postao brend i doživeo rast koji podrazumeva mnogo više od puke dejting aplikacije, piše Zadovoljna.

Eva-Marija Braun Lojdike – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Vlasnica je 12 odstvo vodećih dobavljača zdravstvenih usluga, a B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna apoteka koja prodaje biljne tretmane. Dnas su se razvili i proizvode razne artikle kao što su hiruški alati i ostali farmaceutski proizvodi. Kompanija broju više od 64.000 zaposlenih širom sveta. Ona u firmi obavlja ulogu menadžera za komunikcije.

Rijana – 34 godine i 1,4 milijardi dolara

Slavna pevačica verovatno nije iznenadila svojom pojavom na ovoj listi s obzirom da se već godinama unazad smatra jednom od najbogatijih pevačica. Pevačica je ujedno i najmlađa žena milijarderka u Sjedinjenim Državama, prema Forbsovoj listi. Takođe, Rijana je sama napravila ogromno bogatstvo, dok je vremenom pokrenula privatni biznis.

Naime, Riri ima udeo u svojim kompanijama za donji veš, Savage x Fenty, i kozmetiku Fenty, dok su prihodi od pevanja enormni.

Friderike Braun-Lojdike – 37 godina i 1,3 milijardi dolara

Poput rođake Eve-Marije, i ova žena poseduje 12% kompanije medicinskih uređaja B. Braun Melsungen. Rođak njene majke Ludvig Georg Braun preuzeo je kompaniju 1977. godine, kada je imala samo 24 miliona dolara godišnje prodaje – dok sada ima oko 8 milijardi dolara. Friderike radi za B. Braun kao menadžerka kadrovskog i organizacionog razvoja.

Elizabet Furtvengler – 29 godina i 1,3 milijardi dolara

Elizabet takođe spada u grupu bogatih naslednica, a ćerka je medijskog mogula Huberta Burde i doktorke i glumice Marije Furtvengler. U međuvremenu je postala vlasnica 25 odsto kompanije Burda Media Group. Najmlađa je članica upravnog odbora Burda media u kojem se nalazi i njen brat. Elizabet se oprobala i kao pevačica, pod umetničkim imenom Lisa Fou, međutim, shvatila je da joj porodični posao donosi najveću zaradu.

Aleksandra Andersen – 26 godina i 1,1 milijardi dolara

Aleksandra Andresen takođe je naslednica, a porodica joj je poverila 42 odsto investicione kompanije Ferd. Drugi udeo kompanije nasledila je njena sestra, Katarina Anderson. Godine 2016. postala je najmlađa milijarderka na svetu, a tada je imala samo 19 godina, svoje mesto na Forbsovoj listi držala je tri godine.

Katarina Andersen – 27 godina i 1,1 milijardi dolara

Sestra Aleksandre Andersen dobila je u amanet 42 odsto porodične kompanije, baš kao i Aleksandra. Kroz dvoklasnu strukturu akcija, njihov otac Johan i dalje kontroliše 70 odsto glasova i nastavlja da upravlja kompanijom.

Ana Kaspržak – 33 godine i 1 milijarda dolara

Danska jahačica zaradila je veliki novac baveći se ovim sportom, a za Dansku je nastupila na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine), dok je najveći olimpijski uspeh ostvarila u ekipnoj kategoriji 2012. godine kada je završila na četvrtom mestu sa timom Danske. Osim toga, takođe je naslednica, a njena majka vlasnica je i izvršna direktorka danskog brenda cipela ECCO, dok je Ana njena desna ruka.

Kajli Džener – 25 godina i 1 milijarda dolara

I naravno, ništa bez Kajli koja je godinama na listi najbogatijih žena. Društvene mreže iskoristila je na najbolji mogući način. Najmlađa članica klana brzo je ušla u svet biznisa, kada je 2015. pokrenula "Kylie Cosmetics". Njen Instagram nalog trenutno broji preko 300 milijona pratilaca, a upravo om joj je bio odličan kanal za promociju svog brenda. Njeni setovi za usne rasprodati su u roku od nekoliko sekundi nakon objavljivanja.

Njena linija za negu kože, koja sadrži veganske, bezglutenske, bez parabena i sulfata nije toliko uspešna kao njen posao sa šminkom, ali bogatstvo koje joj donosi ne može se zanemariti. Ona ima i druge brendove kao što su "Kylie Swim" i "Kylie Baby", čija vrednost trenutno nije poznata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati