Savremena žena

Direktno.rs

28. 10. 2022. 07:00 0

Sestra iskorišćava mamu: Non-stop joj čuva decu!

U svakoj porodici postoje slični problemi. Jedan od tih je večito rivalstvo među decom na temu: ko više voli roditelje i ko ih više čuva.

Porodičan problem u čijem središtu je majka ispričala je jedna od njenih ćerki. Evo o čemu se radi:

- Moja mama ima 76 godina i nedavno je ostala udovica. Usamljena je od kada je otac preminuo. Ali moja sestra je iskorišćava maksimalno. Skoro svaki dan, moja mama je primorana da čuva unuke. Rekla sam sestri da se ne igra sa maminim zdravljem, jer sada nije vreme da se žena od sedamdeset i kusur godina izlaže mogućoj zarazi korona virusom.

- Ja imam 39 godina i vodim računa gde idem i šta radim. Tokom karantina, trudila sam se da svakodnevno mami donosim namirnice, kako ona ne bi izlazila ni do prodavnice. Pošto sam i ja sama, pitala mamu da se preseli kod mene kući, ali ona nije htela.

- Moja sestra ima 35 godina, troje dece školskog uzrasta i koristi svaku situaciju da deca posle ili pre škole, uvali mami na čuvanje. Kada su kod bake, moja sestra može da odahne, ali pitam se da li se brine šta će ta deca iz škole da donesu našoj majci? Ona nije u cvetu mladosti! Vrlo lako može da se zarazi koronom! Toliko sam uznemirena zbog rizika kojem moja sestra izlaže našu mamu! Pomalo sam ljuta i na mamu koja nikad neće reći "ne" kada je pitaju da li može da pričuva unučiće. Ona kaže da joj treba zanimacija, ali ja se plašim - priznala je žena za rubriku Draga Deidra, piše "The Sun".

 Na ovu ispovest, očajna žena je dobila ovaj odgovor savetodavca:

- Razumem zašto strahujete za mamu. Ali ona je odrasla osoba, sposobna da sama donosi odluke. Skreni majci pažnju na to da mora da vodi računa o higijeni i da se pravilno zaštiti od kovida. Možda da češće pere ruke i nosi rukavice i masku, dok su deca u kući. Međutim, morate biti svesni da bi neki stariji ljudi radije rizikovali kako bi što više uživali u vremenu koje im je ostalo i proveli ga sa unučićima, nego sami.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati