Savremena žena

Direktno.rs

24. 02. 2022. 06:00 0

Dva puta dnevno ulazi u ledenu vodu: Porodično tako

Ona veruje da je ova aktivnost dobra za njeno zdravlje i čini da se oseća i psihički i fizički bolje

07Elina Makinen (28) iz Finske je preko noći postala popularna, i to sve zbog njenog nebičnog hobija. Naime, njen profil na društvenoj mreži TikTok u kratkom vremenskom periodu zapratilo je više od 1,4 miliona ljudi.

Svi znamo koliko su zime hladne u Finskoj, ali sudeći po Elininim video-snimcima, njoj to uopšte ne smeta. Ova devojka svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje kako lomi led, a zatim i pliva u ledenoj vodi.

Ona veruje da je ova aktivnost dobra za njeno zdravlje i čini da se oseća i psihički i fizički bolje. Poslednjih 10 godina, ova 28-godišnjakinja čak dva puta dnevno pliva u hladnoj vodi.

Ovaj hobi je Elinu pretvorio u internet senzaciju, a njeni video-snimci broje milionske preglede. Neki od njenih popularnijih videa uključuju koriščenje sekire ili bušilice kako bi uspela da napravi rupu u ledu i uskoči u ledeno jezero.

- Znam da je moje skakanje u zaleđeno jezero čudno drugim ljudima. Međutim, ovo je sasvim normalno u mojoj zemlji - rekla je ona.

Dok se jedni dive njenoj hrabrosti, drugi na ovaj hobi gledaju kao "potpunu ludost".

- Doslovno sam se smrla dok sam gledala tvoje video-snimke. Kako se ne plašiš da ćeš dobiti hipotermiju? Ovo je stvarno apsolutna ludost - napisala je jedna žena.

Međutim, Elina kaže da je njeno telo naviklo na hladnoću i da je prvi put u hladnu vodu uskočila kad je imala samo pet godina.

- Cela moja porodica obožava da se kupa u hladnoj vodi, to je naša porodična aktivnost - rekla je Elina i otkrila kada i u koje vreme se kupa:

- Plivam ujutru i to mi pomaže da pokrenem cirkulaciju, a onda odem na noćno kupanje i na taj način se oslobodim stresa.

Elina obično provodi između 30 sekundi i šest minuta u vodi, a povremeno ide na plivanje i do 12 minuta.

- Kada temperature padnu ispod - 25 stepeni, moram da pazim da ne dobijem promrzline - rekla je ona.

Koliko god pričala o prednostima plivanja u hladnoj vodi, Elina upozorava da ova aktivnost nije za svakoga.

- Plivanje u tako hladnoj vodi može da bude kobno po neke ljude, a u retkim slučajevima, može doći i do tetanije, stanja u kom se srce smrzava i prestaje sa radom. Definitivno morate da poznajete sebe i svoje telo - zaključila je Elina Makinen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati