Savremena žena

Direktno.rs

09. 01. 2022. 10:03 0

Najbolja zimska nega: Maske od banane i pomorandže

Tokom zime koži je potrebna bogata nega, jer je hladnoća i vetar isušuju, iritiraju i čine osetljivom. Da bi koži obezbedili potrebnu hidrataciju, najbolje je da jednom nedeljno koži priuštite hranljivu masku koja će joj obezbediti potrebnu vlagu i negu. Za to vam može poslužiti jednostavani recepti od banane i pomorandže.

Maska za lice od banane za maksimalnu hidrataciju i svežinu

Sve što vam je potrebno da biste napravili ovu hranljivu masku jesu banana i malo pavlake. Polovinu banane izgnječite i pomešajte sa jednom kašikom pavlake. Dobro sjedinite, pa masku nanesite na čistu kožu lica i vrata i ostavite da deluje pola sata. Isperite mlakom vodom, nežno osušite utapkavanjem pomoću peškira i na kraju na kožu nanesite uobičajenu hidratantnu kremu.

Osvežite lice pomorandžom

Ova voćka je idealan izbor kada je reč o nezi kože tokom jeseni i zime, jer otklanja izumrle ćelije i skoro trenutno vraća nežnost vašoj koži.

Prepolovite pomoranždu, a jednu polovinu iscedite i pomešajte sa kašičicom smeđeg šećera i nekoliko kapi maslinovog ulja, tako da dobijete gustu smesu. Ukoliko je smesa retka, dodajte još malo šećera.

Drugom polovinom pomorandže nekoliko puta pređite preko isušenih delova kože. Trljajte nekoliko minuta, pa na lice nanesite prethodno pripremljenu smesu od pomoradže.

Nežno istrljajte kožu, pa isperite mlakom vodom i osušite peškirom. Vodite računa da ne pravite grube pokrete peškirom, već blage, pomoću utapkavanja. Na kraju nanesite na lice hidratantnu kremu.

Ponavljajte postupak dva puta nedeljno i ubrzo ćete primetiti kako vaša koža ponovo blista.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati