Savremena žena

Direktno.rs

05. 11. 2021. 08:52 0

Zategnite lice domaćim maskama, uz jeftinu namirnicu

Kvasac je svakako nezaobilazan saradnik svake domaćice koja voli da sprema različite vrste testa. Ali, da li ste znali da može da bude i vaš saveznik u nezi i lepoti kože, kose i noktiju, kao i za poboljšanje celokupnog stanja organizma i unapređenje zdravlja?

Umesto da bacate gomile novaca na 'veštački' izgled, svratite do kuhinje i uzmite - kvasac. Ukoliko ste ga dosad koristili samo u kuhinji, vreme je da to ispravite.

Kvasac i limun

U smesu od pekarskog kvasca dodajte isceđen limun. On ujednačava ten, hrani kožu vitaminom C i preporučuje se kod masne kože.

Kvasac i jaja

Kako biste stimulisali proces obnavljanja ćelija, učvrstili kožu i hidrirali lice, u rastopljen kvasac dodajte jedno jaje i dobro sjedinite smesu za kremastu masku.

Kvasac i jogurt

U rastopljen kvasac dodajte jogurt dok ne dobijete homogenu smesu. Jogurt ima umirujuće dejstvo, sadrži antibakterijska i antigljivična svojstva.

Kvasac i med

Maska od kvasca i meda odlična je za dubinsko čišćenje kože. Sprečava upale, ima antibakterijska svojstva, idealna je za suvo lice.

Kvasac i maslinovo ulje

Maslinovo ulje sprečava isušivanje i popravlja teksturu kože. Maska od kvasca i maslinovog ulja odlična je protiv bora jer kožu čini elastičnijom. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati