Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Večernji.hr ]

01. 07. 2021. 14:22 0

Mama šokirala: Da se vreme vraća, ne bih imala dete

Jedna je mama nedavno na roditeljskom portalu Mumsnet podelila brutalno iskren post u kojem je otkrila da žali što je odlučila da ima dete jer se, kaže, zbog uloge majke pretvorila "svoju senku".

Kako kaže, zbog svog sedmomesečnog sina fizički i mentalno propada. Zbog svog negativnog iskustva ova majka i druge žene upozorava da dobro razmisle pre nego što odluče da budu mame, jer bi im dete, kaže, moglo da uništi život.


- Ako razmišljate o detetu, razmislite šta možete da očekujete, da se ne razočarate - napisala je.

Ona je dodala da, iako svog sina voli više od bilo čega, ne vidi sebe srećnu u budućnosti.

- Pre njega bila sam živahna i zabavna osoba, zadovoljna i sa porodičnim životom i sa prijateljima i hobijima - kaže.

Ispričala je i kako je maleni na početku jako loše spavao, a i ona s njim, ali joj je, srećom, partner u svemu bio velika podrška.

- Ipak, osećam da sam mu teret, jer istovremeno mora biti roditelj i mučiti se sa mnom - kaže ona, a mnoge druge mame su takođe priznale da su im prvi meseci sa bebama bili jako teški.

- Tako sam se i ja osećala kad su mi deca bila tako mala: mislim da su prve tri, četiri godine svima teške i da će kasnije biti lakše; pogotovo ako ostanete na jednom detetu - napisala joj je jedna mama.

Bilo je i žena koje su rekle da se u njenoj priči ne prepoznaju i da u majčinstvu uživaju od prvog dana. Ipak, većina se slaže da je sa detetom najteže do prve godine života.

- Privikavanju na bebu i majčinstvo ne pomaže ni pritisak okoline i opšteprihvaćeno mišljenje da nove mame moraju stalno da budu srećne i da to pokazuju ili s njima nešto nije u redu - zaključila je jedna mama u komentarima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati