Savremena žena

Direktno.rs

26. 06. 2021. 09:33 1

Bore na licu: Govore o zdravlju i kakva ste osoba

Pogled na nečije lice može otkriti šta se događa u biću te osobe. Ne kaže se uzalud da je lice ogledalo duše i knjiga koja se lako može pročitati. Na stranicama takve knjige svaka utisnuta bora nešto znači.

Osim što su vidljivi znak starenja, bore mogu odati o kakvoj je ličnosti reč i šta je osoba proživela. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme.

Bore ispod oka, tačno ispod zenice povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja sopstvenih osećanja. Bore ispod očiju, uopšteno, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.

Sitne bore uz spoljnje uglove očiju povezane su sa glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja suprotnim polom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osećaj stida.

Bora od unutrašnjeg kraja desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakteriše oštrog promatrača, ali i vrlo osećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i preterane usredsređenosti na određene događaje i osobe.Istovetna bora s leve strane označava veliku usredsređenost na samog sebe i sklonost ka depresiji. Takođe se povezuje s upalom desni zbog oslabljenog imuniteta.

Dve ravne bore koje idu od unutrašnjih krajeva obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i s napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka.

Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakteriše osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osećaju moći i sposobnosti. Kada ne uspeju da postignu ono što žele, obuzima ih osećaj nemoći.

Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći se povlači da bi ustupila mesto osećaju unutrašnjeg mira.

Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema spoljašnjem rubu lica, pokazuje snažnu nervnu napetost, prouzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.

I ako ove zaključke ne shvatite preterano ozbiljno, velika je verovatnoća da će vas naterati da stanete pred ogledalo i pogledate šta vam je život ispisao na licu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati