Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Daily Mail ]

31. 03. 2020. 19:03 0

Devojka godinama nije prala zube, jedva našla pomoć

Svi zubari su joj rekli da će morati da izvadi sve zube i ugradi nove, ali jedna ordinacija je ipak pokušala da joj pomogne i za devet meseci desilo se čudo.

Šanon Vajld (26), iz Velike Britanije, celog života je zapostavljala oralnu higijenu i nosila je kozmetičku protezu za zube, tačnije ne bi je skidala po nekoliko dana.

Ta loša navika i zapostavljanje najosnovnijeg pranja zuba Šanon je stavilo pred svršen čin. Nepodnošljivi bolovi podstakli su je na posetu zubaru koji je rekao da njenim zubima nema spasa.Vajld ipak nije odustala i menjala je klinike dok jedna nije prihvatila izazov da spasi njene zube.

Pošto su zubari saznali da Vajld nema naviku da održava oralnu higijenu prvi korak je bio pravljenje rasporeda i rutine pranja zuba i njihovo čišćenje.Kada je Šanon konačno stekla rutinu i dva puta dnevno prala zube, zakazan je pregled i data joj je providna proteza koja će pomoći njenim zubima da se oblikuju i da se vrate u pravilno ležište.Posle devet meseci, Šanon je rekla da više nema bolove u ustima i da mnogo lakše može da jede pošto su joj zubi čvrstiji i samim tim ugriz je jači.- Stalno se smejem jer me konačno nije sramota svog blistavog osmeha - rekla je za "Daily Mail".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati