Ljubav

Direktno.rs

23. 04. 2024. 22:06 0

7 seksualnih grehova

Online platforma za seksualnu edukaciju Beducated, otkrila je "sedam smrtnih seksualnih grehova" koje mnogi parovi rade u krevetu. Njihov popis nadovezuje se na nedavno istraživanje Decoding Desirea sprovedeno na gotovo 2.000 ispitanika koje je pokazalo da 60 odsto muškaraca i žena nije zadovoljno seksualnim životom.

 Istraživanje je ukazalo na niz razloga koji vode do seksualnog nezadovoljstva, od nedostatka komunikacije, nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku do raznih zabluda vezanih uz seksualnost.

1. Greh ćutanja

Čak 95 odsto ispitanika navelo je kao problem nedostatak komunikacije vezane za želje, potrebe i granice u seksu.

2. Greh želeti više

Mnogi ljudi često žele da imaju više seksa. Međutim, podaci iz ankete otkrivaju da više seksa nije uslov za srećan seksualni život.

3. Greh rutine

Istraživanje je pokazalo da bi 50 odsto učesnika žudelo da isproba nešto novo u spavaćoj sobi, uz eksperimentisanje i nove ljubavne tehnike.

4. Greh jurnjave za orgazmom

Dve od tri žene priznale su da su glumile orgazam kako ne bi povredile partnerov ego. To je kontraproduktivno.

5. Greh nebrige o sebi

Čak 61 odsto učesnika istraživanja reklo je da je stres uticao na njihov seksualni život. Praktikovanje mentalne i fizičke brige o sebi, zajedno s više telesne aktivnosti i vežbe, može da poveća seksualno zadovoljstvo, želju i samopouzdanje.

6. Greh nejednakosti

Jedna od četiri žene ima nizak ili nikakav libido, što je gotovo dvostruko više od muškaraca. Voditi računa o svakodnevnom stresu partnera i odvojiti više vremena za zajedničko istraživanje intimnih trenutaka može pomoći u ravnoteži te nejednakosti.

7. Greh needukovanja

Obrazovani učesnici studije imali su 67 odsto veću verovatnost da će biti zadovoljni svojim seksualnim životom od opšteg proseka. Ovo pokazuje da se polni odgoj treba tretirati kao celoživotni proces učenja, prenosi The Star.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati