Ljubav

23. 12. 2023. 09:10 1

Da li je moguće voleti nekoga ko ne voli sebe?

Voleti nekoga ko sebe ne voli je teško.. Ovi pojedinci će se uvek ponašati kao žrtve i nikada nećete ispuniti njihova očekivanja, oni će se stalno osećati razočarano.

Gotovo je nemoguće voleti nekoga ko se bori sa mržnjom prema sebi, jer sama priroda ljubavne veze zahteva zdrav dvosmerni odnos davanja i primanja. Ljubav mora biti prisutna sa obe strane da bi rasla i bila produktivna.

Voleti nekoga ko sebe ne voli je teško. Možete da pružite ljubav, ali osoba koju volite neće biti sposobna da je primi kad ima nisku frekvenciju u svom energetskom polju.
Neko ko mrzi sebe ponašaće se nesvesno kao žrtva nedostojnosti. Njihov unutrašnji pogled na to kako oni sebe vide toliko je mračan da je pravo majstorstvo naterati ih da pogledaju "lepšu stranu" i budu objektivni prema sebi.

 Kao da postoji nevidljivi zid između njih i senka stvarnosti njihovog autentičnog ja. Bilo koja ljubav koja dolazi spolja nema načina da prodre, tako da će iz nje često proizaći mešavina sažaljenja i saosećanja. To sažaljenje stvoriće iluziju ljubavi.

Postoji tiha čežnja koja dolazi sa mržnjom prema sebi. Kada neko ne voli sebe, njemu treba, zapravo, ljubav i pažnja kako bi se osećao bolje, što se pretvara u očekivanja i zahteve.

Onaj koji pruža ljubav ima potrebu da je pokaže kako bi se partner osećao bolje, ali onaj koji već ne voli sebe, osećaće neutoljivu potrebu da mu se emocija konstantno potvrđuje zbog sopstvene nesigurnosti. Ovo je rupa bez dna. Nesigurnost u sebe stvara samo veće apetite osobi kojoj je satisfakcija neohodna.

Jedno je izvesno - nećete ispuniti njihova očekivanja i oni će se stalno osećati razočarano. Ono što radite nikada neće biti dovoljno dobro u njihovim očima. Oni će shvatiti ono što kažete vrlo lično.

Bićete krivi i osuđivani za ono što niste uradili.

Voleti sebe zahteva oslobađanje od straha i mržnje. Iskustvo ljubavi je subjektivno, ali njegova suština je univerzalna. Mržnju prema sebi možete smatrati opravdanim besom u obliku bumeranga.

Mržnja prema sebi dolazi iz straha da ste nedostojni ljubavi i potajno odvratni prema drugima. Istina je da svi imamo božanski delić ljubavi u sebi. Ljubavni unutrašnji glas se nažalost može izgubiti ako ste rasli uz roditelje koji su vas previše kontrolisali i osuđivali.

Kada se dete oseća nedostojnim, ono može razviti loš subjektivni osećaj i početi da gaji mržnju prema samom sebi. Niske emocije prema sebi mogu ispuniti energetsku svest koja vas drži u stalnom mraku. Suština ljubavi je duhovna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]

Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati