Ljubav

Direktno.rs

08. 12. 2023. 21:56 1

Volite stojeći? Šest puta više kalorija nego na boku

Fitnes stručnjaci portala 24/7 Fitness analizirali su različite poze u seksu i izračunali koje od njih sagorevaju najviše kalorija. Kao vremensku mernu jedinicu odabrali su (ambicioznih ili realnih) pola sata.

Seks tokom kog oba partnera stoje predvodi listu - tokom takve egzibicije, partneri zajedno mogu da sagore 343 kalorije, s tim da muškarac troši 198 kalorija, a žena 145.

Ako seksom želite da dođete u formu, onda morate izbegavati takozvani spuning, odnosno ležanje na boku, jer se tu troši tek 56 kalorija (muškarac i žena troše otprilike jednako).

Kako do bolje forme

- Veza između seksa i fitnesa se može uporediti sa situacijom “kokoška ili jaje”. Ako ste u boljoj formi, seks će vam biti bolji. A redovan seks poboljšava i vašu izvedbu - rekao je Geri Lakvud.

Preporučio je svima da redovno vežbaju i zdravo se hrane, ne samo zbog toga što će bolje izgledati, imati više samopouzdanja i biti zdraviji, nego i zato što će vam regulisati hormone i otpuštati značajnu količinu endorfina koji redukuje stres i bilduje libido, pa samim tim ostavljaju i značajan trag na seksualni život.

Poza u kojoj muškarac leži, a žena je u poziciji sličnoj onoj pri izvođenju čučnja, najbolja je za žene (posle poze u kojoj oboje stoje). Tu one mogu potrošiti oko 188 kalorija, dok kod muškaraca brojka ide tek do 50. Sledeća najbolja poza za muškarce je ono što se u anglosaksonskim zemljama naziva "wheelbarrow" (u slobodnom prevodu - tačke).

Radi se o pozi sličnoj poznatom "dogiju", žena je glavom okrenuta prema krevetu (ili kojoj već podlozi), a muškarac je iza nje, ali sa varijacijom da su njegove noge raširenije od njenih. Tu muškarac troši 167 kalorija, a žena 149. To je druga najbolja poza po ovome kriterijumu posle one stojeće.

Žena na leđima sa nogama gore, a muškarac na njoj je poza koju zovu "legs akimbo". U njoj muškarci troše 153, a žene 111 kalorija. Nešto bolja za pripadnike oba pola koji seksom žele da dođu u formu je "lotus", u kojem partneri zajedno troše 287 kalorija - 148 on, a 139 ona.

Misionarski položaj

Dogi, misionarski položaj i kaubojka se nalaze u sredini ove liste. U "dogiju" muškarac troši 149, a žena 111 kalorija, u misionarskom muškarac troši 148 kalorija, a žena 51, dok u "kaubojki" ili njenoj obrnutoj verziji žena troši 137 kalorija, a muškarac tek 50.

Ako u osnovnom misionarskom želite da uradite nešto za svoje trbušne i mišiće svoje guze, stručnjaci preporučuju malo da podignete kukove. U tom slučaju, žene mogu da dupliraju potrošnju kalorija.

Orgazam aktivira područje mozga koje je zaduženo za smanjenje osećaja bola, a taj efekt može trajati i do 24 sata, što opet pomaže pri regularnom treningu i omogućuje vam veću izdržljivost.

- Seks je takođe odličan za povećanje kvaliteta sna. Bolji san znači da ćete se bolje odmoriti za svoj idući trening. Tako da, zaboravite napitke za pre treninga. Ako zaista želite da pripremite za dobro vežbanje, upražnjavajte seks pre treninga - kaže Lakvud.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati