Ljubav

Direktno.rs

17. 03. 2023. 21:59 0

Glume vrhunac? Ekstra veš za "ludilo"? Stižu odgovori!

Dobar seksualni život preduslov je dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocenjivati. Najbolji seks je onaj koji ispunjava i posle godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast.

Muškarci misle da znakovi poput crvenog osipa na vratu i grudima, plitko disanje i grčenje tela mogu da otkriju da li je žena u seksu dostigla vrhunac, ali istina je da oni to nikako ne mogu znati sa sigurnošću.

- Da bi bili potpuno sigurni da li je ona svršila potrebne su stotine mernih uređaja koje mere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Preostaje vam samo da verujete na reč - tvrdi slavna autorka knjiga na temu seksualnosti, Trejsi Koks.

Osim mita o proveravanju ženskog orgazma, obrušila se i na druge poznate činjenice i mitove iz područja seksualnosti.

Mit: Izazovan veš garant super seksa

Seksi veš je definitivno dobar začin za ljubavni život i potrebno je ulagati u njega. Međutim, on neće rešiti dublje probleme.

- Iako kupovanje haltera i kožnih kostima budi maštu, ono nije rešenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Koks.

Mit: Razgovori o seksu ubijaju spontanost

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, ali čim stvari krenu po zlu više od 90 odsto njih zaćutaće od straha da ne uvrede partnera ili da ne ispadnu nesigurni.

- Svaki se par povremeno susreće s problemima u krevetu, a oni koji su međusobno iskreni pre će rešiti probleme ako budu o njima razgovarali - kaže Koks.

Mit: Seks treba da traje najmanje 20 minuta

Ovaj popularni mit nastao je kao posledica brojnih studija koje su otkrile da je ženama u proseku potrebno 20-ak minuta da dostignu orgazam.

- Dok je nekima dovoljno dva minuta, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživeti orgazam, tako da je merenje vremena u seksu glupa ideja - smatra Koks.
Veruje da opterećivanje vremenom ubija spontanost, a recept za dobar seksualni život uključuje raznolikost kao i povremeni 'seks na brzaka' jednako kao i 'maratonski seks'.

Mit: Odličan seks ne znači i odličnu vezu

- Strastveni seks najčešće je pratitelj turbulentnih veza, a ne onih stabilnih i ispunjavajućih - kaže Koks.

Dobar seksualni život nužan je preduslov dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocenjivati.

Mnogi greše jer misle da im je neki odnos 'suđen' zbog fantastičnog seksa, ali nisu svesni činjenice da će se taj seks pokvariti jednakom brzinom kako veza bude išla prema svom kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava i posle godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga se trudimo da osvojimo - ističe Koks.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati