Ljubav

Direktno.rs

21. 01. 2023. 22:04 0

Ne diže se, ispada, pogrešno ime...? Ne paničite, ima spasa

Seks ne izgleda uvek kao u filmovima. Seks u stvarnom životu toliko je daleko od toga da je teško ponekad zamisliti da je to ista aktivnost. Neuredni, znojavi, nepredvidivi... ostanite hladnokrvni i nasmejte se.

Britanska stručnjakinja za seks i odnose Trejsi Koks pojasnila je kako da se oporavite od osam uobičajenih katastrofa u spavaćoj sobi.

Seks ne izgleda kao u filmovima. Savršena rasveta, elegantno skidanje, telo i njegovi delovi rade ono što bi trebali i sve teče po planu...

Seks u stvarnom životu toliko je udaljen od ovoga da je teško ponekad zamisliti da je to ta ista aktivnost.

Neuredni, znojavi, nepredvidivi i često nimalo laskavi - postoji mnogo toga što može poći po zlu tokom seksa i mnoštvo neprijatnih scenarija koji kao da samo čekaju da se dese.

Srećom, većina se lako reši edukacijom, smirenošću i komunikacijom.

Evo kako sačuvati hladnokrvnost kada dođe do 'katastrofe':

Gubitak erekcije

Žene su plašljive oko penisa koji nisu jako tvrdi. Vole da ga zgrabe kad postane čvrst i krut, ali lako postanu nervozne, nesigurnog dodira čim se pojavi bilo kakav znak 'mekoće'.

Zapravo, trebalo bi da se dogodi suprotno.

Ako je samo polutvrd, ceniće čvrst stisak i snažno masiranje. Kombinujte ovo s ispravnim stavom - da se to stalno događa i da nije velika stvar - i sve će biti rešeno.

Ako je veza nova i ako je on u prošlosti imao problema s erekcijom, možda mu samo treba vremena da se opusti i oseća prijatno.

Niste vlažnii

Sve žene se navlaže kad su uzbuđene - to je mit na koji padaju i muškarci i žene - i lažan je. Puno stvari utiče na vaginalno podmazivanje. Lekovi protiv prehlade i gripe, lekovi na recept, previše alkohola, dehidracija, u kom ste periodu menstrualnog ciklusa, osećaj stresa, umora ili teskobe, nedovoljno predigre, neučinkovita tehnika - sve te stvari utiču na podmazivanje.

Drugi faktor je genetika. Malo je verovatno da su vam baka ili mama rekle o njihovoj suvoj vagini, ali trebale su.

Ako ste zabrinuti da će se to dogoditi, možete staviti malo lubrikanta duboko u vaginu pre nego što započnete seks i pustiti da ga toplina tela povuče prema dole. Ako se to dogodi s dugogodišnjim partnerom, jednostavno mu recite razlog zašto mislite da niste dovoljno vlažni. 

Ako treba da kažete partneru o mnogim razlozima zašto ne možete da navlažite, uradite to kad se seks završi.

Pljuvačka - partnerova ili vlastita - je dobra rezerva. Opet, osim ako vašeg partnera ne vređa ono što se događa, možete spremiti razgovor zašto se to događa za kada završite. Ako vidite da je to nekome pravi problem, prestanite sa seksom i odmah objasnite.

Izgubili ste igračku ili kondom

I ne radi se o tome da se pitate u kojoj ste ih fioci ostavili.

Ako ste malo preterali s entuzijazmom, kondomi, dildoi, vibratori i slične stvarčice mogu nestati van dosega unutar rektuma ili vagine. Od ta dva - manji je problem ako se nešto zaglavi visoko u vagini jer tome postoji 'kraj'.

Velike su šanse da se skriveni mali kondom ili igračka kriju iznad ili iza cerviksa. Jednostavno tražite okolo prstima dok ne pronađete nešto što vam se čini da ste zagubili.

Gubitak nečega u rektumu je veća briga jer se predmet može pomaći prema gore u debelo crevo.

Zbog toga analne igračke imaju široku bazu, ali i te igračke mogu iznenada 'nestati'.

Teško je ne paničiti ako se to dogodi, ali najbolje je jednostavno pričekati sledeću nuždu i videti hoće li se ponovno pojaviti. Ako se to ne dogodi, ili osetite bilo kakvu temperaturu, bolove u stomaku ili počnete da krvarite, odmah treba da odete na odeljenje hitne pomoći. Iako je ponižavajuće objašnjavati, oni su videli i puno gore od toga...

Telo stvara neprijatnu buku

Nesrećan nusprodukt seksa je taj što je izvrstan u oslobađanju zarobljenog gasa. 'Oslobađanje' se događa kada penis gura zrak u vaginu. Bez obzira gde i kako se to dogodilo - ljudska smo bića.

Tela ispuštaju čudne zvukove dok rade svoje stvari. Postoji samo jedan način da reagujete ako vam se ovo dogodi - nasmejte se, zabavno je.

Smejanje trenutno raspršuje svaku neprijatnost i čini da se osećate bliže.

Možete se opustiti i potpuno uživati u seksu kada znate da neželjena buka nije problem.

Neko 'upada'

Stepen poniženja i neprijatnosti zavisi od toga ko ulazi i s kim imate seks. Biti uhvaćen s ljubavnikom od strane muža drugačiji je scenario od ulaska cimera tokom jedne noći.

Pod pretpostavkom da ne varate, prva stvar koju treba da shvatite je da je osobi koja ulazi verojatno neprijatnije nego vama.

Humor, kao i uvek, pomaže, ali isto tako i ako im date do znanja da nisu oni krivi što su vas uhvatili.

Za ovo je bolja prevencija nego lek. Zaključaj vrata ako postoji brava.

Dogovorite znak, za koji drugi koji dele prostor s vama znaju, da vam ne smetaju.

Ako postoji šansa da neko uđe, odlučite se za seksualne položaje iz kojih se lako možete osloboditi. Ako je vreme za spavanje, a vi ste pod pokrivačem, imajte seks u stilu 'kašike'.

Nosite što više odeće na sebi, izbegavajte oralni seks i umesto toga koristite stimulaciju rukama.

Stalno ispada

To može da bude zato što ste upotrebili previše lubrikanta ili ste jako mokri - oboje se lako popravlja maramicom ili malim peškirom da obrišete višak. Položaj, veličina penisa i stil guranja takođe su faktori.
Držite ga uz sebe tako da ga uhvatite za stražnjicu ili ga čvrsto omotajte nogama ili posegnite rukom i uhvatite se za bazu penisa kako biste ga zadržali unutra.

Vi ili oni izgovorite tuđe ime

Postoji razlog zašto se većina drži stenjanja - to vodi u puno manje problema. Izgovaranje tuđeg imena može izgledati kao značajan, nepopravljiv promašaj, ali istina je da na to tera više navika nego želja da budete s tom osobom.

Ako je jedno od vas dvoje upravo izašlo iz dugotrajne veze, posebno je razumljivo ako se izgovori pogrešno ime. Ispričajte se obilno, objasnite da je to navika, a ne želja da budete s bivšim, nastavite uveravati i sve bi se trebalo zaboraviti za nekoliko dana.

Teže je izvući se s izgovaranjem imena nekoga za koga partner nikad nije čuo; još gore je ime najboljeg prijatelja za kojeg je partner uveren da žudite za njim.

Međutim, to još uvek nije dokaz da neko vara ili čak to želi.

Ne može postići vrhunac kroz snošaj

Odustanite od pretpostavke da svi muškarci mogu doživeti vrhunac bez napora. Baš kao što neke žene mogu postići orgazam samo na određeni način, najčešće oralnim seksom ili vibratorom, i neki muškarci su isti.

Njegovi najpouzdaniji i najčešći orgazmi su gotovo uvek rukom – njegovom rukom.

Ako ne doživljava lako orgazam kroz snošaj, to je često zato što mu je potreban specifičan potez koji koristi i koji samo ruka može pružiti.

To može biti i zato što masturbira čvrstim stiskom - čak ni najčvršća vagina nije dorasla čvrstoj šaci.

Može ponovno uvežbati penis lakšim, nežnijim dodirom tokom masturbacije.

Dodajte dodatnu stimulaciju koja mu je potrebna držeći ga čvrsto oko baze sledeći put kada penetrira i koristite svoju ruku da klizite gore-dole po njegovom penisu dok on klizi gore-dole unutar vas, prenosi Daily Mail.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati