Ljubav

Direktno.rs

01. 07. 2022. 21:59 3

Da li je normalno više puta dnevno imati seks?

Ima li ičega lošeg u uživanju u seksu svakog dana? Više puta? Možemo li se tako povrediti ili to ipak predstavlja neki psihički problem?

Uopšteno govoreći, nema ničeg lošeg u svakodnevnom seksu, sve dok su oba partnera zadovoljna time i žive uravnoteženim životom. Seks sedam ili više puta nedeljno smatra se znatno češćim od proseka, koji iznosi tek nešto manje od dva puta sedmično, piše Gabrijela Morisi za Msn.co.

Međutim, brojni parovi koji u fazi medenog meseca osećaju snažnu požudu vrlo često praktikuju seks svakog dana, i to je sasvim u redu. To je deo zdravog seksualnog života i odražava strast koju partneri osećaju jedno za drugo dok žele da se intimnije dobro upoznaju.

Ukoliko su partneri već neko vreme u vezi, na primer nekoliko godina, a i dalje svakodnevno uživaju u seksu, mnogi će to komentisati rečenicama tipa 'Kako vam to uspeva?' ili pak 'U čemu je vaša tajna?'.

Postoji nekoliko načina komunikacije u vezi, verbalno i neverbalno, a komuniciranje i međusobno povezivanje kroz seksualnu intimnost je sjajan način učvršćivanja veze među partnerima. Jedini problem nastaje kada jedan partner više ne želi toliko često da uživa u seksu koliko drugi i tada o učestalosti seksualnih odnosa treba 'pregovarati'.

Većina partnera u nekom trenutku veze suočava se sa ovim problemom, a jasna i otvorena komunikacija je najbolji način da oba partnera budu zadovoljna i da njihove potrebe budu zadovoljene.

Drugi problem javlja se ukoliko su se partneri toliko fokusirali na seks pa ne znaju da se povežu ni na jedan drugi način. Seks može biti odličan način povezivanja, rešavanja sukoba, kao i izvor užitka i zabave, ali on nikako ne bi trebalo da bude jedina aktivnost u kojoj oba partnera jednako uživaju i jedina njihova zajednička aktivnost. 

Stoga, ukoliko partnerima svakodnevni seksualni odnosi ne štete, svakako bi trebalo još da se pobrinu da njihova veza i život budu uravnoteženi i da potraže i druge zajedničke interese, koji god oni bili.

Isto tako, ako ste sami, seks svakog dana nije štetan, iako s druge strane odražava jednodimenzionalni pristup životu. U skladu s time, ako kao slobodna osoba često praktikujete seksualne odnose s različitim partnerima, povećavate potencijalnu izloženost riziku od nesigurnog seksa, o čemu svakako valja voditi računa.

Bilo da ste u vezi ili niste, postoji nekoliko znakova koji mogu ukazivati da vaš svakodnevni seks nije baš zdrav te da graniči sa seksualnom ili ljubavnom zavisnošću ili pak prisilom. Ako vrlo često razmišljate o seksu, planirate svoju sledeću seksualnu aktivnost, tražite seks veći deo dana ili noći i zbog toga se ne možete fokusirati na posao, učenje i dnevne obaveze, tada je to zaista problem.

Ukoliko seks većinu vremena dominira vašim mislima, pa zbog toga ne odlazite na posao, zaboravljate da platite račune, provodite dosta vremena na internetu i izbegavate ostale delove života koji nemaju veze sa seksom, tada je to definitivno problem.

Parovi bi i izvan spavaće sobe trebalo da imaju niz zajedničkih interesovanja. Ukoliko ih imaju i uz to uživaju u svakodnevnoj strasti u spavaćoj sobi, tada u tome nema ničega lošeg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna

Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]

Video dana

Ajmo malo u šetnju

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati